Направени са много хубави неща за спортната инфраструктура на Бургас, но същевременно и недомислени. Пример за това е Арена Бургас, която вече е глътнала 57 млн. лв., а се оказва, че няма финансиране за втория й етап.

Това каза Иван Ченчев, председателят на парламентарната Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, който е на посещение днес в града ни.

Той поясни, че догодина в Арена Бургас е предвидено да има европейско първенство, така че нямало време и трябвало да се търси финансиране възможно най-бързо.

Никой не знам колко пари са необходими за довършването на залата. Вътре има зали, които са към втория етап от изграждането, което не се прави от досегашния строител. Има много довършителни работи. Никой не може да ми каже и колко персонал ще има в залата. Към този момент Арена Бургас няма още миниджмънт. За мен е недоумение как започваш да строиш нещо, за което няма финансиране до край. Мисля да инициирам нужните средства за довършването и там да се проведат спортни състезания, защото този красив град заслужава такава зала„, каза още Ченчев.

Той припомни, че строителството на Арена Бургас започна още пред 2013 година, по време на правителството на Пламен Орешарски, а сега сме вече 2021 г.

Ченчев поясни, че скоро са отпуснати 5 млн. лева, но те са били за оборудването, а не са приключването на втори етап. Според него трябвало да бъде обратното.

Председателят на парламентарната комисия ще изисква и документация от държавното дружество „Академика“, чиято собственост е залата.

Ако всичко се случи в бърз порядък, то може би залата ще е готова до края на годината. Искам да успокоя спортната общественост в Бургас, че спортни събития ще има и залата трябва да отвори врати. До европейското ще направим всичко възможно това да се случи„, заяви Ченчев.

 

 

5 КОМЕНТАРИ

  1. Няма по-голям обект в страната и той да не виси на косъм с години за да се завърши, особено в Бургас. Залата е нужна за града и за страната. За много хора това са ненужно дадени пари, но за мен това са късогледи консуматори.

  2. Няма по-голям обект в страната и той да не виси на косъм с години за да се завърши, особено в Бургас. Залата е нужна за града и за страната. За много хора това са ненужно дадени пари, но за мен това са късогледи консуматори.

  3. Няма по-голям обект в страната и той да не виси на косъм с години за да се завърши, особено в Бургас. Залата е нужна за града и за страната. За много хора това са ненужно дадени пари, но за мен това са късогледи консуматори.

  4. Няма по-голям обект в страната и той да не виси на косъм с години за да се завърши, особено в Бургас. Залата е нужна за града и за страната. За много хора това са ненужно дадени пари, но за мен това са късогледи консуматори.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви