Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед, съгласно която всички физически и юридически лица, които са собственици или управители на обекти от туристическия и туроператорския бранш, заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл.124 от Закона за туризма, както и обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, да спазват стриктно въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на област Бургас.

Освен това браншовите организации на посочените по–горе лица се задължават да информират членовете си и потребителите на предоставяните от тях услуги, както и да организират и да следят спазването на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването.

Контролът по изпълнение на настоящата заповед ще бъде осъществяван от РЗИ Бургас, ОДМВР-Бургас и ОДБХ-Бургас.

Заповедта на областния управител е във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в област Бургас и заповедите на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите, както и във връзка с взетите решения на Областния съвет по здравеопазване и на основание Закона за здравето.

Заповедта ще бъде качена на сайта на Областна администрация Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви