Даниъл Крейг победи Скалата

Актьорът от поредицата за Джеймс Бонд Даниъл Крейг оглави списъка с най-високо платени филмови звезди на американското списание Variety. Годишното му възнаграждение са космическите 100 млн. долара.

Списъкът, публикуван в сряда, включва 17 от най-високите заплати в последно време. Доста след Даниъл Крейг са: Дуейн Джонсън „Скалата“ (на 2 място с 50 млн. долара). Следва Уил Смит (трета позиция с 40 млн. долара). И Дензъл Уошингтън ( „чак“четвърти също с 40 млн. долара).

При жените лидери са Дженифър Лоурънс и Джулия Робъртс (с по 25 млн. долара). Те са следвани доста „по-отблизо“ от Сандра Бълок (20 млн. долара).

Голям принос за увеличаващите се заплати на актьорите има израстването на стрийминг платформите в които звездите договарят по-високи авансови плащания, за да компенсират поетапните плащания въз основа на продажбите на билети за кино.

Повечето суперзвезди в киното имат в договорите си многостепенни заплати, като много бонуси им се изплащат, когато филмите им достигнат различни показатели в боксофиса.

Повечето стрийминг платформи имат ограничено излъчване в кината, или никакво, така че на актьорите трябва да им бъде заплатена по-висока сума, за да се съгласят да участват в техни продукции.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви