В разгара на летния сезон в Царево решиха да изградят буни и да разширяват плажната ивица. Това смути летовници и хотелиери, заради непрекъснатия шум и прах, който се носи от тежкотоварните машини. Строителният обект се намира само на метри от ивицата.

Още от сутринта ивицата на централния плаж в Царево е пълна с летовници, а покрай тях минават тежкотоварни машини.

Гостите се оплакват и искат рекламации от хотел, който е на първа линия до плажа.

„Жалбите най-вече са за шум, за праха, който се вдига от камионите и за сигурността. Гостите се притесняват, ако изпуснат случайно някои от спирачките на големите камиони“, заяви управителят на хотел Емилиян Атанасов.

Проектът е стартирал през април. Предвижда укрепване на свлачищен район и разширяване на плажа. Кметът на Царево отказа коментар, но от общинския съвет обясниха, че е дадено разрешение за строеж в сезона, тъй като става дума за неотложно укрепване.

Според техническия ръководител на проекта, пътят, който минава край плажа, е единственият достъп до строителния обект и няма как движението да се реорганизира.

„Просто няма откъде. Като го гледате обекта от едната страна е морето, от другата страна скали. Проблем е всичко, защото технологията на изпълнението не трябва да се прекъсва“, допълни техническият ръководител Запрян Славов.

По план проектът трябва да е готов до началото на следващото лято. Строителството в сезона обаче, според туристическата камара в Бургас, ще доведе до анулации за догодина от разочаровани туристи.

БНТ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви