Бургас посрещна подобаващо златното си момиче Стефани Кирякова. Тя бе посрещната тържествено от десетки бургазлии пред сградата на общината, само седмица, след като Стефани, заедно с ансамбъла ни по художествена гимнастика, грабна златните медали на Олимпиадата в Токио.

Много съм щастлива отново да бъда в Бургас. Времето минава, но емоциите все още не. Бургас е моето сърце. Искам да кажа едно огромно Благодаря! на треньорите и родителите си, без които нямаше да стигна до тук. От всеки съм взела по-малко, успехът ни е общ. Пожелавам на всички да бъдат готови да работят за мечтите си„, сподели Стефани пред журналисти.

На сцената тя застана редом до кмета Димитър Николов, родителите и треньорите си. Подготвя бе и тържествена церемония и кратка празнична програма.

Нямам думи, с които да опиша колко съм щастлива, че съм отново в родния си град, тук, от където започна всичко. Благодаря на всеки един от вас. Присъствието на всички ви днес значи много за мен. Благодарна съм за подкрепата ви. Въпреки, че Олимпиадата беше в Токио, на другия край на света, аз носих Бургас в сърцето си. Тази победа е за всички вас„, каза развълнуваното ни златно момиче на събралото се множество.

Преди броени дни бургаският кмет Димитър Николов обяви, че ще предложи на местния парламент да присъди на златната гимнастичка почетно гражданство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви