Бритни Спиърс победи баща си

Бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли доброволно от попечителството върху парите на дъщеря си, предадоха информационни агенции.

От съдебните документи не става ясно кога той ще престане да бъде попечител и да отговаря за състоянието на певицата, възлизащо на около 60 милиона долара. Това обаче надали ще стане незабавно.

Джеймс Спиърс отговаря за авоарите и имуществото на поп звездата от 13 години. През 2008 г. той беше определен от съда за попечител заради разклатеното психично здраве на изпълнителката на „Toxic“.

„Доволни сме, че господин Спиърс и адвокатът му внесоха документи, че той може да бъде отстранен от попечителството“. Това заяви адвокатът на блондинката Матю Роузънгарт.

От няколко месеца Бритни Спиърс активно се опитва да изключи родителя си от управлението на финансите ѝ. Неотдавна тя нае Роузънгарт за свой защитник. В края на септември трябваше да се състои съдебно заседание по делото, заведено от поп звездата за отстраняването на Джеймс Спиърс.

Адвокатът Матю Роузънгарт определи решението на Джеймс Спиърс като „голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта“.

39-годишната носителка на редица награди „Грами“ остава под контрола на Джоди Монтгомъри, която е определена от съда да отговаря за нейните медицински и лични дела, предава БТА.

Засега певицата не е коментирала решението на баща си да се откаже от попечителството.

Снимка: Instagram

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви