Във Варна днес беше даден стартът на 21-вата ветроходна регата „Кор Кароли“. Участват 34 яхти, около 250 души ветроходци. Първият състезателен етап е от Варна до „Свети Влас“. Утре от „Свети Влас“ до остров „Свети Николай“ и финал в Бургас.

В Бургас ще има междинно награждаване, тъй като гонката е за купите на кмета на града. Последният състезателен етап е от Бургас до Варна. В деня на Варна, 15 август от 18:00 ще бъде официалната церемония по награждаването на призьорите.

Тази година ветроходната регата „Кор Кароли“ е с международно участие. Две украински яхти пристигнаха за проявата, въпреки усложнените начини в условията на пандемията за преминаване от една държава в друга.

Сред участниците е Клаус Гьонер, шкипер на яхта Itschi Gutschi, който кара за бургаския клуб „Черноморец“. Той насъбра опит в българските ветроходни прояви.

По неговия път върви и швейцарецът Франсоа Бол, шкипер на яхта Chocolate. Г-н Бол е шкипер на изцяло български екипаж, като сред участниците е и най-добрата ни състезателка в клас „Лазер Радиал“ Мариела Николова от СК „Черно море Бриз“.

Франсоа Бол твърди, че се чувства отлично в България и участва на няколко регати у нас. Неговият екипаж прави добро представяне. Млади и талантливи са ветроходците на Chocolate.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви