Участниците в регата „Кор Кароли“ към 14.30 ч бяха в обсега на Бяла, а първите – яхта Chocolate с шкипер Франсоа Бол вече е около Обзор. Вятърът е източен със скорост около 5-6 метра/сек.

Това означава, че ако задържи така, първите ще се появят в Св.Влас около 15.30 ч. Интересно е че участниците тази година ще финишират през специална врата в Св.Влас. Тя се прави непосредствено пред вълнолома, но на безопасно място.

Голям пясъчен остров се е образувал пред марината в Св.Влас. Той е на 15-тина см под водата и като се доближиш до него се вижда ясно.

По тази причина организаторите правят врата за финала по-навътре, за да не заседне в пясъка някоя от лодките.

Вчера по време на техническата конференция Георги Михов, който също е сред участниците и отговаря за ветроходството в Св.Влас специално нарисува карта на която обясни как да се влезе в марината без да се заседне в пясъчния остров.

Това означава, че всички трябва да бъдат достатъчно внимателни. С две вехи ще бъде направена врата през която ще се финишира, а главният съдия Пламен Георгиев ще е в непосредствена близост до нея.

Временно в подреждането начело е яхта Chocolate, като след нея е LZ яхтинг с шкипер Лъчо Братоев. Трета се движи „Еспресо Мартини“ с шкипер Павлин Надворни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви