Подкуп
Измамен от фалшиви данъчни

На 05 август около 12.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 64-годишен созополчанин – собственик на павилион за продажба на тестени изделия, който заявил, че предния ден около 11.00 ч. в обекта му дошли двама мъже, представили се за данъчни инспектори от Бургас.

Същите поискали касов бон за да извършат насрещна проверка и след няколко минути го информирали, че е установена нередност в дневния оборот, водеща до затваряне на павилиона.

Предложили му обаче срещу парична сума да впишат неверни данни в съставения протокол и така да оставят павлиона да работи в нормален режим.

Созополчанинът дал паричната сума от 600 лв. на единия мъж, след което продължил да работи с клиенти.

Ден по-късно 64 годишния мъж осъзнал, че най-вероятно е станал жертва на измама и алармирал служителите в Районно управление – Созопол.

Проведени са множество оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установен един от двамата мъже, въвели в заблуждение собственика на павилиона – това е 45-годишен бургазлия, в чиято квартира, разположена в бл. 93 в ж.к. „Братя Миладинови“ са намерени и иззети част от облеклото му по време на извършване на деянието, празни пластмасови баджове, фотоснимки с различна големина, както и компютърна конфигурация.

От ползвания от бургазлията лек автомобил „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация са иззети множество празни бланки от протоколи на НАП. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви