7 катастрофи са регистрирали полицаите през последните три дни. Ранени са 13 човека, двама от тях са в тежко състояние в реанимация, 4 от ранените са деца.

Трябва да се отбележи, че в нито един от инцидентите шофьорите не са употребили алкохол или наркотици.

Причините вероятно са преумора и неправилна преценка на условията на пътя.

На 06 август около 09.38 ч. на автомагистрала „Тракия“, в района на регулирания със знаци пътен възел кв. „Ветрен“, поради движение с несъобразена с релефа на местността скорост при извършване на десен завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела и преобръщайки се извън платното за движение, лек автомобил „Тойота Корола“.

Автомобилък е с хасковска регистрация, управляван от 38- годишна хасковлийка.

След преобръщането пада отново на четирите си гуми, но в резултат на инцидента е получил цялостна деформация.

С автомобила се придвижвали 40-годишна хасковлийка и три деца – две десет годишни момичета и 6 годишно момче.

И петимата получили охлузни рани, но отказали хоспитализация.

На 06.08.т.г. около 17.28 ч. на кръстовището на бургаските улици «Велико Търново» и «Поп Грую», л.а. «Форд Транзит Конект», с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен мъж от Русе, блъска странично 8 годишно бургазлийче, като момчено получило контузия на коленета и лакът / прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота/.

На същия ден около 20.05 ч. на автомагистрала „Тракия“, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в отводнителна канавка, лек автомобил „Рено Зое“, със софийска регистрация, управляван от 38-годишен софиянец, който

с фрактура на дясната раменна кост, сътресение на мозъка и травматичен шок, е настанен за лечение в отделение «Реанимация» към МБАЛ – Ямбол, с опасност за живота.

От инцидента пострадала и неговата 41-годишна спътничка от Пловдив, която получила сътресение на мозъка, но отказала настаняване в ямболската болница.

На 07 август около 07.01 ч. на бургаската улица „Захари Стоянов“ срещу магазин „Зиг-заг“, поради движение с несъобразена с профила на пътя скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се челно в тролейбусен стълб по посока на движението, лек автомобил „БМВ 320“, с бургаска регистрация, управляван от 18- годишен бургазлия.

Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни.

От ПТП пострадали пътуваща на предната седалка 18-годишна бургазлийка / получила фрактура на левия глезен и прорезна рана на главата, без опасност за живота / отказала да бъде настанена в УМБАЛ – Бургас за лечение/ и пътуваща на задната седалка 18 годишна бургазлийка, която с фрактура на черепа и политравматизъм, е настанена за лечение в отделение «Реанимация» към УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота.

На 07 август около 09.03 ч. в района на кръстовището на бургаските улици „Димитър Аврамов“ и „Георги Калоянчев“, до бл. 26 в ж.к. „Изгрев“, водачът на автобус „Соларис Урбино“, с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас – 43-годишен бургазлия, потеглил рязко, в резултат на което на пода в автобуса паднала 78-годишна бургазлийка, която с контузия на дясната тазобедренна става и прорезна рана на главата, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На същия ден около 09.10 ч. на пътя Бургас – Несебър – Варна, в района на кръстовището за Свети Влас, по неустановени до момента причини възниква ПТП между лек автомобил „Рено Колеос“, с румънска регистрация, управляван от 30-годишен румънски гражданин, лек автомобил „Опел Астра“, с румънска регистрация, управляван от 37-годишна жена от с. Малорад и лек автомобил „Фолксваген Джета“, с румънска регистрация, управляван от 58-годишен мъж от Павликени.

И тримата водачи са тествани за употреба на алкохол, като пробите са били отрицателни.

От ПТП пострадали 37-годишната водачка / получила  фрактура на дясната подбедрица, без опасност за живота/ и 30-годишния й спътник от с. Малорад / получил натъртвания в областта на гърдите/. И двамата потърпевши са прегледани и освободени за домашно лечение.

На 08 август около 01.45 ч. на пътя Бургас – Созопол, до разклона за „Каваците”, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно и блъскайки се в неподвижно препятствие, лек автомобил „Шкода Октавия”, със софийска регистрация, управляван от 20-годишна жена от с. Бистрица.

От ПТП пострадал 20-годишния спътник на водачката, който с контузии в областта на главата, е прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви