БСП няма да подкрепи проект с Петър Илиев

Ако Петър Илиев не бъде оттеглен като кандидат за вицепремиер и министър на вътрешните работи, БСП няма да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Въз основа на решението на партията на Трифонов, Националният съвет на БСП ще прецени дали да даде подкрепа за проектокабинета на ИТН в сряда“. Това каза Нинова по време на брифинга.

„Изявлението на Петър Илиев от сутринта е смущаващо за нас. Ще направим предложение до Националния съвет, който трябва да реши въпроса окончателно. Днес имахме заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група. Продължаваме да стоим зад 57-те конкретни мерки, повечето от които наши политики. Продължаваме да строим за подкрепа за политики“, посочи Нинова.

Лидерът на БСП отбеляза, че партията на Слави Трифонов е извървяла труден път от това да не искат да водят разговори с другите политически сили до изготвянето на писмен документ, с който да се поемат ангажименти за работа по конкретни политики.

„Изпратиха ни го от „Има такъв народ“, подписан от тях и чакащ нашия подпис. Изразяваме удовлетвореност от това, че в този документ залегнаха всички предложения, които направихме. Включително и с корекциите, които Националният съвет поиска да бъдат нанесени. Всички те са отразени добронамерено от колегите от ИТН“, допълни Корнелия Нинова.

Тя припомни, че от БСП винаги са заявявали, че съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя, в случая ИТН. Корнелия Нинова подчерта, че социалистите не се борят за министерски кресла.

„Не се пазарим за места и постове. За нас беше важно да постигнем писмено споразумение. Ние положихме максимални усилия да гарантираме стабилност в държавата, работещ парламент и редовно правителство, което да посрещне COVID криза и социални проблеми“, посочи Нинова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви