Алекс Сърчаджиева
Спектакъл на душата

Поради огромния зрителски интерес към спектакъла „На живо” Александра Сърчаджиева се завръща на бургаска сцена само няколко седмици след премиерата в черноморския град.

Постановката ще се състои на 12 август от 19:30 ч. в залата на Операта. Представлението е своеобразен моноспектакъл, но в него участва и Радена Вълканова. Текстът е на Яна Борисова, режисьор е Димитър Коцев-Шошо – син на легендарния Константин Коцев.

Може да се каже, че „На живо” прокарва нов път в българското изкуство – документалният театър. Това е вид изповед, при която актрисата застава без маска очи в очи с публиката и представя себе си. Затова не би било правилно ако кажем, че в спектакъла Александра Сърчаджиева играе роля. Не! Тя е болезнено искрена и беззащитно откровена.

„Подходих с огромен страх и силно вълнение към този проект. Няма как да бъде иначе, защото това е много лично и много различно от всичко, което съм правила.”, споделя Алекс.

Биографичната пиеса разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата. В представлението са включени несподелени досега моменти, които са изненадали дори и близките ѝ.

Идеята ѝ хрумнала след интересна случка, която се разиграла само два месеца след смъртта на Иван Ласкин. Неин приятел я помолил да разкаже някаква забавна история на фирмено събитие и макар да била още в траур, Алекс все пак се съгласила и отишла на уговореното място.

Оказало се, че залата е претъпкана, а част от желаещите да я гледат не успели да влязат.

„Забелязах, че хората се смеят много повече на моите истории, отколкото на комедиите, в които играя. После плачеха на други“, признава актрисата.

По думите ѝ именно искреността и любовта, с които застава на сцената, скъсяват дистанцията и превръщат спектакъла в истинска приятелска среща… в терапия, след която и тя, и публиката си тръгват преродени.

Билетите за спектакъла на Продуцентска къща „Ажур Пико” вече са в продажба на касите на Часовника и Операта. Броят им е ограничен, поради изискването за запълването само на 50% от капацитета на залата.

За резервация и повече информация тел.0894/898098 – Маруся Русева, организатор /”Арт ателие”/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви