Време
Лятото идва

Горещо, а на места и с валежи – такова ще бъде днес времето у нас. Отново е отправено предупреждение за опасно високи температури. Жълт код е в сила за 21 области на страната, където се очакват между 35 и 38 градуса.

Денят ще започне с температури от 20 до 25 градуса, по високите западни полета – около 19. Преди обед ще бъдe слънчево и с разкъсани облаци над Добруджа. Следобед главно в североизточните райони и по северното крайбрежие слабо ще превали и прегърми.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 35 до 41 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По морето ще бъде слънчево, а следобед ще има купеста облачност, повече над северното крайбрежие.

Вятърът ще бъде от изток слаб до умерен със скорости до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. Морската вода е повече от перфектна с температура от 26 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното.

В края на седмицата у нас температурите ще се понижат чувствително.

В четвъртък и петък от запад на изток бързо ще преминават облачни вълни с възможност за валежи в западната и в северната половина от страната. В петък валежите ще достигат и до Черноморското ни крайбрежие.

Температурите в Източна България ще се задържат високи, а на запад ще бъдат около 28-30 градуса. В събота и неделя ще бъде предимно слънчево с температури от 30 до 36 градуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви