Антон Балтаков
Напуска БНР по лични причини
Генералният директор на БНР Андон Балтаков напуска поста си, съобщи националното радио. Балтаков е информирал работещите в медията за решението си с писмено съобщение. „Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година.

Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари“. Това съобщи генералният директор на БНР Андон Балтаков в писмо до служителите, предава БНР.

„За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект.
Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък.
Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията. Желая на всеки един от Вас успех и просперитет“, пише директорът в посланието си към работещите в общественото радио.

СЛЕДВАЩ ХОД

Председателят на СЕМ Бетина Жотева ще предложи някой измежду дългогодишните водещи в БНР Силвия Великова и Петър Волгин да станат временно изпълняващи длъжността генерален директор на БНР до избора на нов титуляр за шеф, съобщи самата тя пред „Дневник“.

Разговорите с двамата започват във вторник, каза още Жотева. „Може да ги поканим, защото е добре да са хора, които разбират от радио, които са от самото радио и знаят спецификите. Освен това те са хора с висок професионален капацитет, уважавани са“, заяви още Жотева.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви