„Черноморец 1919“ назначи Владимир Вълчев за спортно-технически директор на Детско-юношеската школа. Той е завършил ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Велико Търново. Притежава треньорски лиценз UEFA „А“. На работа е в школата на „Черноморец“ от 2017 г. Водил е отборите на U19, U17 и U15.

„В момента Детско-юношеската школа на „Черноморец“ включва общо 9 отбора. Те са разделени в различни възрастови групи, обхващащи деца и юноши родени между 2003 и 2015 г. В школата децата тренират при отлични условия. За тяхното развитие се грижат квалифицирани треньори.

За провеждане на нашите тренировки използваме клубната база на стадион „Черноморец“, която разполага с 4 затревени терена, като единият от тях е с осветление. Школата е доказала, че е една от най-продуктивните на национално ниво. Ще продължим да откриваме и развиваме кадри за първия отбор“, заяви Вълчев пред клубния сайт.

Междувременно мъжкият тим на „Черноморец“ постигна две победи в двете си последни проверки от предсезонната подготовка.

Възпитаниците на треньорския тандем Нено Ненов и Росен Кавръков стигнаха до успех с 2:1 над състава на „Ямбол“. Мачът се проведе на помощното игрище на спортен комплекс „Черноморец“. Гостите откриха в 4-ата минута на срещата с много красив гол.

26-минути по-късно Милен Танев изравни от дузпа. Също той в 50-та минута отбеляза отново за акулите. До края на двубоя гостите удариха една греда, но резултатът остана непроменен.

Срещу „Зайчар“ бургазлии постигнаха убедителна победа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви