Бургас навлезе от жълтата в оранжевата зона на картата за COVID-19. През последните седмици постепенно се наблюдава нарастване на броя на новозаразените. През миналата седмица бе взето и решение да се увеличат ковид леглата в областта.

По-рано днес доц. Ангел Кунчев заяви, че е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден. Според доц. Ангел Кунчев вече се намираме в началото на четвъртата вълна на коронавирус и е възможно в началото на септември да достигнем по 3000 заразени на ден.

„От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст на заразените. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500“, прогнозира Кунчев в ефира на Нова тв.

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден, цифра, която бе посочена и от математика проф. Витанов като песимистичен вариант.

„Колко точно ще бъдат заразените и колко бързо ще дойдат, зависи от много фактори като се започне от процента на имунизацията, където не можем да се похвалим кой знае с какви успехи и минем през спазването на мерките, където още по-малко можем да се похвалим с някакви успехи. За съжаление, можем да очакваме и по-тежки от възможните варианти“, коментира доц. Кунчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви