Пламен Николов
Кандидатът за премиер лъже за австрийска диплома

Страната не е имала премиер като мен досега, заяви в предаването „Панорама” по БНТ кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов.

Той подчерта, че към момента е само кандидат за премиер и както времето, така и отношенията му с работодателя, позволяват да изчака.

„В известен смисъл е и предимство, и недостатък, че хората не ме познават. Недостатък е, защото нямат пряк поглед върху моята кариера, не познават начина, по който работя. Предимство е, защото страната не е имала премиер като мен досега. Човек, който идва от бизнес средите, има от една страна хуманитарно образование, но и бизнес опит – аз съм амалгама между двете неща”, каза Николов.

„Имам 15 години управленски опит и всичко съм правил по правилата”, отчете Николов. „Аз съм човек с биография, зад мен стоят много успешни проекти – мултинационални и мултиконтинентални, мога да кажа. Смятам да приложа този опит в политиката”.

„Разбрах, че съм избраник преди 2 седмици. Имах разговор със Слави Трифонов и по време на него стана ясно, че това е добър вариант за партията. Между нас има изградено доверие, познаваме се от над 3 години”.

„Мисля, че почти в нищо нямаме кардинални спорове и с „Изправи се БГ!”, и с „Демократична България”, и с БСП”, каза Николов.

„Ние искаме да приложим своите политики, това е важно за нас”, посочи кандидатът за премиер, но подчерта: „Предпочитаме да управляваме сами”.

„Към момента не сме разговаряли с ДПС”, отчете Николов.

Той е категоричен, че със сигурност няма да управлява еднолично, ако бъде избран, а всичко ще става на демократичен принцип.

„Основното, което ми се иска, е да направя България просветена страна. Ще заложим на образование, иновации и на култура”, каза Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви