Defender на Land Rover става още по-екстремен

Британският производител Land Rover представи специален Defender, който получава добавка Trophy Edition към името си. Всъдеходът ще излезе в ограничен тираж от 220 000 бройки. В основата му е модификацията Defender 110 P400 X-Dynamic SE.

Автомобилът получава нов боди-кит. Каросерията му е боядисана в комбинация от жълто и черно, като при версията „Expeditionary“ Defender Works V8 Trophy. На вратите са поставени лога, като всъдеходът може да се похвали още със защита на шасито, голям багажник на покрива със стълба и лебедка (механизмът се предлага срещу заплащане).

В оборудването влизат още въздушно окачване, пакети за студен климат и офроуд, камера за задно виждане и механизъм за теглене. Под капака на екстремният Defender е поставен 3,0-литров бензинов V6 двигател, който развива 400 к.с.

Купувачите на специалната серия ще могат да участват в квалификационно състезание, като победителят от него ще участват в надпреварата Land Rover Trophy Competition в замъка Истнър във Великобритания. В състезанието ще се включат общо 12 тима, като е предвидена и специална програма за обучение на начинаещи спортисти.

Снимки: Land Rover