Президент
Президентът тръгва за втори мандат

Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите, затова ще връча проучвателния мандат на парламентарната група на „Има такъв народ“ днес в 17.00 часа.

Това заяви пред журналисти в Плевен президентът Румен Радев в отговор на въпрос за връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, съобщиха от пресцентъра на президента.

Държавният глава подчерта, че България е изправена пред предизвикателства, които изкискват час по-скоро да имаме редовно правителство.

„Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог, вие чувате атаки към служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет“, посочи Румен Радев.

Петър Илиев
Петър Илиев

Юристът Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, научи „Дневник“ от свои източници в парламента.

В 17 ч. днес той ще отиде да получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Срокът за изпълнението му е седем дни.

Петър Илиев бе кандидат за правосъден министър в първия проектокабинет на партията с кандидат за премиер Николай Василев.

Тогава лидерът на партията Слави Трифонов го представи с думите: „На 43 г., говори четири езика. Юрист, завършил магистратура в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с пълно отличие. Специализирал е „Английско търговско право“ и „Право на ЕС“ в Бъкингамския университет във Великобритания.

Специализирал е и „Американско право“ в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по „Конституционно право“ в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат на отличието Адвокат на годината.“

Неофициална информация за номинацията на Петър Илиев за кандидат за премиер има от няколко дни, но от „Има такъв народ“ отказват да обявят името му.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви