Третата музикална проява от летния календар на Държавна опера – Бургас в програмата „Купон на острова“ 2021 г. е концертният спектакъл „Латино пулс“ – на 31 юли от 21 часа на откритата сцена на остров „Света Анастасия“/

Атрактивният музикално-сценичен проект е поредното естетично предизвикателство на диригента Свилен Симеонов.

Премиерата на „Латино пулс“ бе в края на м. септември 2020 г. и премина при очакван успех в пълна зала /при допустимия капацитет от 50%/ и е поредният голям проект на диригента Свилен Симеонов, който е известен с артистичното си сценично поведение, харизматично присъствие, интелигентно чувство за хумор и способността да осъществява емоционален мост с публиката, на която е безспорен любимец.

На сцената на остров „Света Анастасия“, превърнала се в предпочитано място за преживяване на вълнуващи моменти, съчетаващи пътуване по море, любуване на романтичния залез и удоволствието от съприкосновението с красивата музика, в събота ще прозвучат аранжиментите на маестрото на известни и обичани латино ритми.

Те са вплели в себе си заряда на самобитния вкус към живота, характерен за Южна Америка, както и отношението към емоционалното взаимодействие в танца на един мъж и една жена, в който се отразява вселена от чувства, красота на движения, ритми и обертоновете на страстта…

В съботната вечер на Острова ще прозвучат аранжиментите на маестро Симеонов на известни латино ритми, адаптирани за симфоничен оркестър, фламенко балет и електрическа цигулка.

Те съдържат типичното южноамериканско светоусещане и свръхемоционалност, в съчетание с динамична хореография – в изпълнение на балетния състав на Държавна опера – Бургас.

Чрез знаците и посланията на телата, те ще донесат завършеност на цялостната картина на „Латино пулс“. Хореографията е на Галина Калчева, концертмайстор – Христо Белчев.

Младата цигуларка Ралица Петкова ще изпълни солистичните партии на акустична и електрическа цигулка. Тя е добре позната на бургаската публика  – участвала е и в други проекти, осъществявани с оркестъра на Бургаската опера, също под палката на Свилен Симеонов.

В „Латино пулс“ ще прозвучат страстните ритми от есенцията на латино музиката: боса нова, самба, хабанера, бразилейра, румба, милонга, ча-ча-ча, хота, фарандола, арагон, сигидилия.

Под мотото на Жак Кокто: „Фламенко артистите не пеят, нито свирят. Те бълват огън и го гасят с краката си.“ , цигуларката Ралица Петкова, оркестрантите и балетните артисти, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един истински емоционално-визуален взрив на откритата сцена на остров „Света Анастасия“.

В съботната вечер, последна с месец юли, на Острова ще се получи невероятно съчетание от емоционалност, взривоопасна динамика на чувствения заряд, огнени ритми и красива дъга от чувства в тоналността на страстта в концертния спектакъл „Латино пулс“ – в тоналността на страстта…

БИЛЕТИ ЗА „ЛАТИНО ПУЛС“ – НА КАСАТА НА ОПЕРАТА, В ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „ЧАСОВНИКА“ И НА МОРСКА ГАРА, KAKTO И В МРЕЖИТЕ НА GRABO И EVENTIM.

ТРЪВАНЕ ОТ МАГАЗИЯ 1 НА 31 ЮЛИ В 20:00 ЧАСА, ТЕЛ. 0884 025918, 0875343043, 056825772

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви