Бонева
Отново възможност за медал

Антоантета Костадинова направи изключителна стрелба във втори кръг от квалификацията на Токио 2020 с пистолет. Именно тя стори най-солидното стреляне в хода от надпреварата, завършвайки първа.

Така единствената българска медалистка от началото на Олимпийските игри в Токио – Антоанета Костадинова, ще има възможност да спечели още едно отличие. Състезателката ни по спортна стрелба се класира за финала на 25 метра пистолет с най-добър резултат – 590 точки.

Костадинова трябваше да почака, за да зареди пистолета си със съчмата, макар да записа сериозен резултат и „застреля” мишената с 98, 100 и 98 в отделните рундове.

Плътно зад нея остана нейната приятелка Виталина Бацарашкина, която записа четири точки по-слаб резултат.

Финалната част е от 8,00 българско време.

Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева приключи своята кариера в Токио 2020.

Това се случи, след като тя надгради на своята стрелба и финишира с 9,633, което беше с 33 стотни по-добро представяне от квалификациите, ала не бе достатъчно за финал на 25 метра пистолет в Япония.

Постижението на Мария бе абсолютно сходно на това, което показа във вчерашния ден, след като направи серия от 95 при 10 изстрела. Втората ѝ част беше доста по-задоволителна, след като Гроздева закова 99/100, но в последния рунд наниза 96 точки и тя не успя да се вклини във финала от надпреварата.

В бокса Стойка Кръстева постигна втора поредна победа в Токио е на четвъртфинал по бокс в категория до 51 кг!

Българката бе изключително категорична и се наложи над съперничката си от САЩ – Вирджиния Фукс с пълно съдийско единодушие (28:29, 28:29, 27:30, 27:30, 27:30).

Съперничка на Кръстева на 1/4-финала ще бъде китайката Юан Чан. Битката е на 1-и август от 11:15 часа българско време.

Междувременно първите трима български олимпийци, които се прибраха от Токио, бяха посрещнати с аплодисменти на летище София. У дома вече са боксьорката Станимира Петрова, както и двамата джудисти Ивайло Иванов и Янислав Герчев.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви