Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100%, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

Туроператори определят това лято като сезона на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция – резервациите да стават на рецепция, а не организирано, оскъпява и почивката.

„Интерес представлява това, че имаме датчани, холандци, което прави пазарът ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да се завишиш леко цената. Това е световна практика“, каза хотелиерът Георги Тръпков.

„В момента, ако намерите пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента“, каза мениджърът на хотелски комплекс в Поморие Ирина Джендова.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

„Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора за уикенда, и ако дойдеш в 10:00 часа, определено не можеш да си намериш никакво място, препълнено е“, сподели туристът Станислава Митова.

От Регионалната туристическа камара предупреждават да не тръгвате на море, ако нямате предварителна резервация.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви