Убеден съм, че до края на годината ще имаме акт 16 на зала Арена Бургас. Между изпълнителят „Академика 2011“ и Министерство на спорта има някои доуточнявания по отношение на завършването и оборудването, но това не е пречка да се водят преговори за домакинства на спортни мероприятия.

Това каза председателят на Спортна комисия към Общински съвет Йордан Георгиев по време на днешното заседание на местния парламент.

Общинските съветници дадоха съгласие за подпомагане Българската федерация по волейбол за срещите от груповата фаза Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г., да се провеждат в многофункционална зала „Арена Бургас“

Имаме идея да провеждаме спортни мероприятия от висок ранг. Имаме желание залата да приеме Европейското по волейбол през 2023 г. България тогава ще кандидатства с два града – Бургас и Варна. Ще си разделим част от мачовете в груповата фаза, но в Арена Бургас ще има такива и от елиминациите. Водя разговори и с Българската федерация по художествена гимнастика, турнирът „Жулиета Шишманова“ да стане част от Гран при на Европа„, каза още Георгиев.

Кметът Николов сподели от своя страна, че ангажиментите на община Бургас към изграждането на залата са изпълнени.

Министерството на спорта трябва да бъде малко по взискателно към изпълнителните, за да приключат навреме„, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви