Една от най-успешните български баскетболистки Гергана Брънзова днес празнува своя 45-ти рожден ден.

Тя е първата българка, играла в WNBA, след като бе избрана под №24 в трети кръг на Драфт 1998 и игра един сезон за Детройт Шок. Състезавала се е за отбори във Франция, Словакия и Турция. Дългогодишна националка.

Гергана Брънзова започва кариерата си в родния Нефтохимик, Бургас. През сезон 1993/1994 г. е избрана за най-полезен играч в българската баскетболна лига, състезавайки се за ДЗУ Стара Загора, под ръководството на своя баща – Бойчо Брънзов.

Учи в международния университет на Флорида в периода 1994/1998 г. След като завършва университета е изтеглена да играе за Детройт Шок и става първата българка в WNBA. След престоя си в Детройт, играе за Рен (Франция), Астерас Екзархия (Гърция), Фенербахче (Турция), Мигросспор (Турция), Мерсин (Турция), Кошице (Словакия) и Бешикташ (Турция), където приключва и състезателната си кариера през 2010 г.

През изминалия сезон, на 44 години, Гергана отново се завърна на паркета и дебютира с екипа на Славия с дабъл-дабъл.

Успешно излекувалата се от множествена склероза Победителка е автор на две книги. През 2015 г. издава личната си история в „Отвисоко на живота“, където споделя за диагнозата множествена склероза и начина, по който се справя с живота. В платформата http://www.MindBodyOne1.com споделя полезна информация за чиста и добра храна за съзнание и тяло.

През 2017 г. издава наръчник за положителна промяна и за здраве отвътре навън „Съзнание и тяло в едно“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви