Щастие
Tdkjdlr m,dpkr[r

Днес е един от дните, в които празнуваме странни неща. Хубавото е, че този троен празник ни дава повод да се съберем цялото семейство, или поне да се чуем по телефона, или да си пишем в социалните мрежи.

24 юли е Ден за разказване на стари смешки и  Ден на братовчедите.  Също празник и на лелите, така че съберете родата и си направете едно семейно селфи (или каквото правите на подобни празници).

Юли е месец, в който празнуваме и други странни неща. До края остава само още един такъв ден – 27 юли – Ден за разхождане на растения. Няма значение дали съседите ще ви помислят за луди – тези растения имат нужда от движение.

Преди това имаше 7 юли – Ден за казване на истината – Особено ако си мъж.

9 юли – Плешивата глава е на мода.

10 юли – Не стъпвайте върху пчела – Настъпването на пчела е гадно преживяване и за двете страни, затова е хубаво, че тези насекоми обикновено летят на високо

13 юли – Не се срамувайте, че сте шантави – Приветстваме този празник, особено ако е такъв дрескода, а носим клавиатурата на рамото, подобно на модерна стереосистема.

17 юли – Национален ден на сладоледа – Без значение колко често хапвате и какъв вкус предпочитате – шоколад, ванилия или плодов – не забравяйте да отбележите деня на любимия замразен десерт.

22 юли – Ден за хващане на плъхове – ден за разчистване на различни по вид и размер вредители.

23 юли – Ден Горещо-ли-ви-е – Е?

23 юли – Национален ден на каубоя – време да хвърлите ласото около добитъка, да погледате някой любим уестърн или поне да се сложите каубойска шапка.

26 юли – Ден на млечния шейк

Истината е, че тези шантави празници се честват в САЩ, но е важно да имаме поводи да се усмихваме.

 

Ето и останалите странни празници през годината.

На 18 март отбелязваме празника на мозъка, на 14 март на съня, а на 21 март – на добрия сън. Пощенската картичка се почита на 25 март, а на 4 април празнуват коминочистаците. Любителите на алкохола могат да празнуват на 27 март, когато е Световен ден на уискито.

Знаете ли, че 24 юни е Световен ден на бъркането в носа?

Обичате ли диня? Отбележете празника й на 3 август. На 5 август пък е Световен ден на бирата. На 13 август празнуват левичарите, на 8 август – котките. Бездомните животни имат празник на 15 август, а морските фарове – на 18 август.

На 9 септември празнуват красивите, защото е Световният ден на красотата. 29 септември пък е Европейската нощ на прилепите, а 22 септември – Ден за защита на слоновете.

Ако сте вегетарианци, значи 1 октомври е вашият празник – тогава се отбелязва Международният ден на вегетарианството. На 2 октомври празнуват усмихнатите – тогава е Международният ден на усмивката.
15 октомври пък е Световният ден на чистите ръце,

За веганите също има ден – 1 ноември. А че 18 ноември е Световен ден на тоалетната? На 21 ноември – Световен ден на приветливостта, наречен още World Hello Day.

Любителите на чая могат да отбележат неговия ден на 15 декември.

На 18 януари празник имат снежните човеци, а на 11 януари думата „Благодаря“. Международният ден на прегръдката е 21 януари.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви