Добро утро
Започва един прекрасен ден!

Добро утро в петък 23.07.2021

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 5,52ч. и ще залезе в 20.39ч. Температурата ще бъде между 20 и 28 градуса. Ще бъде предимно слънчево . Вятърът ще е полусилен от изток със скорост 9,5 м/сек.

Късметче за деня

„Всичко изглежда променено когато ние се променим.“

/Henri-Frédéric Amiel/

Събитията на този ден

1881 г. – Учредена е Международната федерация по гимнастика – първата международна спортна федерация.

1914 г. – България в Първата световна война: Предложението на Русия до Царство България за съюз в избухналата на 15 юли война е отхвърлено с мотив за неутралитет.

1929 г. – Фашисткото правителство на Италия забранява употребата на чужди думи в италианския език.

1940 г. – Денонсиране на Ньойския договор в Ньой.

1942 г. – Холокост: Открит е концентрационния лагер Треблинка.

1942 г. – Втората световна война: Хитлер подписва заповед за провеждането на Операция Еделвайс, целяща превземането на петролните полета на Баку.

1942 г. – Процес срещу ЦК на БРП: На гарнизонното стрелбище в София са разстреляни Антон Иванов, Никола Вапцаров, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев и Атанас Романов.

1952 г. – Създадена е Европейската общност за въглища и стомана.

1952 г. – Под ръководството на генерал Мохамед Нагиб и Гамал Абдел Насър е извършен държавен преврат в Египет, при който е детрониран крал Фарук.

1974 г. – В Гърция е свалена от власт военната хунта на черните полковници.

1979 г. – Аятоллах Хомейни, духовен водач на Иран, забранява излъчването на музика по радиото и телевизията с мотива, че тя развращава младежта.

1991 г. – Тридесет и деветте протестиращи депутати, с изключение на Стоян Ганев, се завръщат във 7 Велико народно събрание.

1992 г. – Абхазия провъзгласява независимост от Грузия.

1995 г. – Двама американски любители на астрономия откриват една от най-наблюдаваните комети на 20 век – Хейл-Боп.

2002 г. – На 50-годишнината от основаването си Европейската общност за въглища и стомана е разпусната, а нейните активи са погълнати от Европейската общност.

2008 г. – Кабо Верде се присъединява към Световната търговска организация, като неин 153-ти член.

2010 г. – Създаване на Британската бой-банда One Direction от Хари Стайлс, Лиам Пейн, Луи Томлинсън, Найл Хоран и Зейн Малик

2010 г. – Излъчен е хилядният епизод на шоуто Първична сила на Световна федерация по кеч.

2014 г. – министър-председателят Пламен Орешарски депозира в деловодството на Народното събрание оставката на правителството си.

 Рожден ден

1503 г. – Анна Ягелонина, кралица на Унгария и Бохемия († 1547 г.)

1649 г. – Климент XI, римски папа († 1721 г.)

1888 г. – Реймънд Чандлър, американски писател († 1959 г.)

1892 г. – Хайле Селасие, император на Етиопия († 1975 г.)

1899 г. – Густав Хайнеман, президент на ФРГ († 1976 г.)

1914 г. – Борис Велчев, български политик († 1995 г.)

1951 г. – Иван Славов, български драматург († 2009 г.)

1957 г. – Тео ван Гог, холандски режисьор († 2004 г.)

1961 г. – Мартин Гор, британски музикант (Депеш Мод)

1961 г. – Уди Харелсън, американски актьор

1962 г. – Ерик Ла Сал, американски актьор

1965 г. – Слаш, американски китарист

1967 г. – Титию, шведска певица

1967 г. – Филип Хофман, американски актьор († 2014 г.)

1972 г. – Джоване Елбер, бразилски футболист

1973 г. – Дани Филт, британски певец

1973 г. – Моника Люински, американска стажантка в Белия дом

1975 г. – Алесио Такинарди, италиански футболист

1976 г. – Юдит Полгар, унгарска шахматистка

1976 г. – Владислав Христов, български поет и писател

1979 г. – Живко Желев, български футболист

1979 г. – Сотирис Кирякос, гръцки футболист

1980 г. – Мишел Уилямс, американска певица

1981 г. – Дарио Дамянович, босненски футболист

1987 г. – Артър Напионтек, американски актьор

1988 г. – Пол Андерсън, английски футболист

1989 г. – Кристоф Бухнер, германски футболист

1989 г. – Даниел Радклиф, британски актьор

Хороскоп

Овен
Овните рискуват да загубят прекалено много – и своя професионален авторитет, и уважението на околните, и пари.

Най-обидното се оказва че е, че Вие за нищо не сте виновни, а просто обстоятелствата упорито се подреждат не във Ваша полза, а недоброжелателите помагат за това. На кого всъщност може да разчитате днес? Изключително на себе си!

Даже и хората, които са настроени към Вас много доброжелателно и са искрено желаещи да Ви помогнат, ще Ви донесат само неприятности. Ако не можете да направите нещо сами, просто се откажете до по-благоприятен момент.

Телец

Днес трябва да не забравяте, че сте единствени и уникални и ако сами не се обичате, никой няма да Ви обича, Постарайте се да направите всичко възможно, за да не позволите на Вашия любим човек под една или друга форма да нарушава Вашите права и свободи.

Близнаци

Ако може да си предствите нещо, значи то ще се случи. Винаги са Ви казвали така и Вие сте вярвали, а днес ще имате шанс да докажете това на практика. Освен че имате достатъчно сили и ум да го направите, и звездите ще бъдат на Ваша страна.

Още от сутринта, а и през целия ден, непрекъснато ще си представяте своята мечта, а това ще Ви накара да мислите какво ще се получи, ако се опитате да я реализирате.

Рак

Денят не само ще бъде не лош за Вас, а даже в дреболиите ще Ви върви. За значителни мероприятия обстоятелствата няма да са така благоприятни, но пък ще имате възможност да поотложите по-важните неща.

Без усилие ще получите помощ и подкрепа не само от близките си хора, но и от съвсем скорошни познати.

Жизненият Ви потенциал е висок и самочувствието Ви ще бъде много добро. Втората половина на деня е подходящо време за покупки и няма да възникнат проблеми с правилното използване на наличните средства.

Лъв

Може да се окаже, че в романтичните и семейните отношения ще сте малко недоразбрани. Старайте се, да стабилизирате паричното си състояние.

Не се отказвайте от решаване на насъщни проблеми, но към разрешаването им подхождайте разумно и търпеливо. Бъдете изключителоно внимателни и предпазливи, за да не се окажете измамени, или че сте се самозаблуждавали.

Дева

Ако действате решително и бързо, може не само да постигнете успехи, а и да оставите конкурентите си много назад , спасявайки се така от опасността да Ви дишат във врата.

Важно Ваше преимущество ще бъде умението Ви да се договаряте точно с тези, които трябва, като при това не проявявате прекомерна отстъпчивост, а и запазвате чувството си за собствено достойнство.

Предстои Ви и едно сериозно изпитание – може да се срешнете с човек, който преди време е заствал сърцето Ви ускорено да бие, когато го срещнете. Дали старите чувства могат да се възобновят?….

Везни

Разбирате, че е дошло време за промени, и чувствате, че първото нещо , от което трябва да се откажете – това са старите връзки. Да, нещата стоят точно така! Хората, с които общуването до скоро е било интересно и полезно, сега Ви пречат да се движите напред, да се развивате и да растете.

Действайте обмислено( макар че това не е много характерно за Вас). По-добре е да се разделите като приятели, отколкото като врагове. От друга страна, съвсем не значи, че трябва да късате абсолютно всички връзки.

Например ако днес се скарате с човека, когото обичате , и с когото виждате своето бъдеще, не се водете от излишна гордост, а направете първата крачка за оправяне на отношенията. Не чакайте благоприятно стечение на обстоятелствата, защото това може и да не стане твърде скоро.

Скорпион

Никой не обича да страда, но понякога всички страдат. И даже може да се окаже полезно. Например, ако знаете, че трябва да пострадате за своето изкуство, краиера, отношения, и се окаже, че въпреки всичко заслужавате да го направите, отношенията наистина означават много за Вас.

Знаенето на този факт може да усили Вашата целеустременост и видимо да увеличи вероятността, да получите желаното.

Стрелец

Хората, които Ви познават и обичат, никак няма да се учудят, че понякога изпускате по някоя непремерена дума. Така че ако през следващите няколко дни започнете да се изяснявате по-откровено от обикновено, на никой от близките Ви хора няма да му мигне окото.

Но какво ще стане, ако се окажете в компанията на хора, които не са привикнали към такава прямота и откровеност?

Тогава, след като направите такова изказване, в качеството на извинение, предложете на своя събеседник, да го придужите, докато се качи в таксито…

Козирог

Препоръката на звездите за този ден е, да бъдете сдържани в изказванията си. Днес ще сте склонни към безапелационни съждения и малко ще Ви е грижа, ще са приети ли те , и ще бъдат ли приятни за заобикалящите.

Споровете ще възникват заради истински дреболии, но може да се превърнат в сериозни конфликти, ако не проявите спокойствие и миролюбие.

Денят не е подходящ за раздяла със солидна сума пари, и затова е по-добре да отложите големите придобивки. Не са изключени и подаръци – в това число и ценни, които навярно много ще Ви зарадват.

Водолей

Денят ще бъде удачен и ще остави у Вас приятни спомени, ако разчитате на своята щастлива звезда и просто решите да „плувате по течението”. Всичко, което трябва да се направи, ще стане и без Вашето участие.

Напрегнатите усилия – напротив – няма да дадат желания ефект, независимо колко и да се стараете. Вслушайте се в своята интуиция и тя обезателно ще Ви подскаже вярното решение.

Това е ден за компромиси и затова може да опитате да направите по-хармонични отношенията, които до момента хич не са вървели. Опитайте се да забравите злото и бъдете по-уравновесени и дружелюбни.

Риби

При Рибите ще се появи горещо желание да направите някакъв сюрприз на своята  половинка. Може би с нещо сте се провинили в близкото минало? За подарък звездите съветват, да изберете нещо по-екстравагантно.

Например табакера за вносни цигари, или красиво и благоухайно долно бельо. Бъдете убедени, че интуицията Ви няма да Ви подведе.

Източник: https://lamqta.com/

Какво да прочетем

Любов, любов, любов
Единствена по рода си книга, която ще ви подготви за различните ситуации, с които ще се сблъскате в живота си, и ще ви подкрепи в преминаването през тях.

Любов, любов, любов

Автор: Лиз Бурбо

Всекидневно преживяваме много ситуации, някои от които са трудни за приемане, а за съжаление това поражда конфликти, дискомфорт и недоволство. Тази книга прави равносметка на фундаментите на безусловната любов и приемането.

Благодарение на истински човешки истории и съвети, включени в нея, ще успеете да преживеете по-добре сходни ситуации в собствения си живот и най-вече да ги предотвратите. Акцентира се върху приемането на болестите, смъртта, старостта, загубите, изборите, направени от близките ни, външния вид, слабостите и нараняванията. Това означава да се научите да приемате онова, което изглежда неприемливо.

Докато проследявате израстването на героите, ще откриете изключителните ползи, които произтичат от огромната сила на истинската любов и приемането. Ще се научите да правите разлика между приемам, примирявам се и подчинявам се, както и между различните видове любов – синовна, братска, родителска, интимна, приятелска, притежателна, страстна и безусловна.

Виц

– Ало! Докторе! Що за безобразие! Прочетох в днешния вестник моя некролог! При това пишеше, че вие сте освидеталствали моята смърт. Вие видяхте ли вестника?

– Мда, видях го… А вие впрочем откъде се обаждате?

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви