Митьо Очите
Освободиха Очите от ареста с гривна

Спецапелативният съд пусна от ареста Димитър Желязков-Митьо Очите, предаде БТА.

Той ще бъде под домашен арест, но с електронно наблюдение, записаха магистратите. Решението на спец съда е окончателно.

Делото срещу Желязков и групата му, обвинени в рекет, тръгна по същество през януари миналата година.

Според прокуратурата те се занимавали с продажба на наркотици, палежи и изнудване. След като съдът отхвърли искането на защитата обвинителният акт да се върне на прокуратурата, процесът тръгна по същество.

На подсъдимата скамейка трябваше да застане и дъщерята на Желязков – Станислава, за която обвинението твърди, че е наследила бизнеса на баща си.

Димитър Желязков бе екстрадиран от Истанбул през август през 2019г. Според адвоката му той не се укривал, а бил на лечение в местна клиника.

Желязков и още 12 души бяха предадени на съд по обвинение, че са организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Желязков е обвинен за ръководител на групата, която действала в периода 2013-2018 г. на територията на Южното Черноморие и по специално в Бургас, Ямбол, Несебър и к.к. „Слънчев бряг“.

Деветима от останалите 12 лица са  обвинени за участие в ръководената от Желязков група, а 3-ма за престъпления, извършени по поръчение на групата. Сред обвиняемите участници е и дъщерята на Желязков – Станислава, обвинена за събиране на „такса спокойствие“ от таксиметрови фирми и собственици на търговски обекти в курорта „Слънчев бряг“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви