Задържани крадци
Двамата обрали куп автомобили

По внесено от Районна прокуратура Бургас ТО Царево искане, съдът постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите Н.А. и С.К.,

Двамата са задържани за това, че в периода 10.07-18.07.2021г. в района на плаж „Перла“ край гр.Приморско Обл.Бургас, в условията на опасен рецидив за Н.А., при предварителен сговор и при продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство /електронно устройство за разпознаване на сигнали/ отнели от леки автомобили множество движими вещи.

Крадците отмъкнали слънчеви очила, парфюми, сребърни накити, мобилни телефони от различни марки и парични средства /600лв., 360 евро, 1180щ.д./,

от владението и без съгласието на различни собственици, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да присвоят сочените вещи и средства.

Това е престъпление по чл.196 ал.І т.2 вр. с чл.195 ал.І т.4 и т.5 вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ вр. с чл.26 ал.І от НК за обвиняемия Н.А., а за обвиняемата С.К. – престъпление по чл.195 ал.І т.4 и т.5 вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ вр. с чл.26 ал.І от НК.

В обитаваните от обвиняемите помещения са открити множество вещи, за които се предполага, че са крадените.

Районна прокуратура Бургас ТО Царево и РУ МВР Царево апелират към граждани, които са пострадали от кражби на вещи от автомобилите им в периода 10-18.07.2021г. и на соченото място, да сигнализират правораздавателните органи с цел разпознаване на откритите вещи и установяване на цялостната престъпна дейност на обвиняемите.

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемите са извършили тежките умишлени деяния, в което са обвинени, както и че съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Определенията на РС-Царево, с които са наложени мерките за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите, могат да бъдат възразени пред Окръжен съд Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви