Двама души са задържани във връзка с извършени кражби на вещи от автомобили, паркирани в близост до плажовете на територията, обслужвана от Районно управление – Приморско, съобщиха от полицията.

Проведени са множество оперативно-издирвателни мероприятия, като със съдействието на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“, са установени и задържани: 45-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Благоевград и 25-годишна жена от кюстендилското село Слатино, отседнали на квартира в Приморско.

При извършено претърсване на квартирата им, както и на автомобила, с който задържаните се придвижвали, са намерени и иззети множество вещи : очила, часовници, телефони, лаптоп, парична сума в размер на 1 600 евро, ел. устройства за отключване на автомобили, имащи отношение към извършените кражби.

Доказана е съпричастността им към извършена на 10.07.т.г. и 17.07.т.г. кражби от леки автомобили, паркирани в близост до плаж „Перла“ край Приморско.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържанитеа продължава от служители на Районно управление – Приморско.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви