Димитър Георгиев
Бившият шеф на ДАНС

Доскорошният председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев е задържан за бракониерство, съобщава БНР. Полицията го е арестувала близо до благоевградското село Сушица след подаден сигнал за незаконен лов в района.

По информация на националното радио заедно с него са задържани още трима души.

Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, друг пък е собственикът на футболния отбор „Витоша“ (Бистрица), където играеше бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според „Нова телевизия“ това е Сергей Ташков.

При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони, както и убито диво животно. По случая е образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград, уточнява БНР.

В края на май служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста шеф на ДАНС Димитър Георгиев. Премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения.

На 26 май държавният глава подписа указ по предложение на Министерския съвет за освобождаването му и с друг указ назначи за шеф на агенцията Пламен Тончев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви