АМ Тракия
АМ Тракия

Регионалният министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев.

Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ.

Инж. Минчев писмено е разпоредил работата да бъде преустановена, а техниката – изтеглена до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочват от ведомството.

Писмото за спиране на всички проекти за ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.

Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от уволнения шеф на АПИ, на среща в МРРБ в петък – 23 юли.

Припомняме, Апостол Минчев беше назначен за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ едва на 27 май тази година, след като предишното ръководство на Агенцията беше освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

news.bg

1 КОМЕНТАР

  1. Уволнен е защото не е плащал парички на фирмите, посочени от Комитова! Тя му се е обаждала по телефона на кого да дава пари. Необходима е ревизия на Цлужебното правителство. Самата Комитова и дъщеря има къща за гости по морето с европейски пари, но никога не са регистрирали туристи!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви