ИТН
Ако не ни харесат, нови избори

И вторият кабинет на „Има такъв народ“ ще бъде направен без консултации с другите политически сили, каза днес заместник-председателят на партията Тошко Йорданов. Той допълни, че на парламента ще се представи готово правителство, което да бъде или да не бъде подкрепено.

Според Йорданов, ако правителството не бъде избрано, по-логично е да има нови предсрочни избори.

„Останалите партии могат да одобрят програмата и целия кабинет, ако искат“, поясни Йорданов. Той припомни, че в предишния парламент лидерите на всички останали партии са искали „Има такъв народ“ да направи кабинет без поставяне на условия. И сега това се прави, но вече не получава такава подкрепа.

„Ако бяхме получили подкрепа това щеше да бъде най-реформаторският и модерен кабинет в историята и щяхме да работим със скорост непозната досега“, каза Николай Василев. Той разкри някои от приоритетите, които щеше да има като премиер. Сред тях са намаляване на данъци, спиране на актуализациите на бюджета, приватизирането на ББР. „Ще увелича пенсиите с 35% заедно със заплатите на учителите и лекарите“,  споделил още той.

„За нас е по-логично да имаме партньори в посоката, в която гледаме, от „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, каза Йорданов. Той допълни, че са имали неформална среща с Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ за организиране на среща в Народното събрание.

На въпрос кога ще бъде представено правителството с нов премиер и актуализиран състав Йорданов каза: „Когато му дойде времето.“

Той не коментира кои министри от сегашния състав ще бъдат сменени. Попитан защо лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов не е кандидатът за премиер Тошко Йорданов каза, че това е начин да се сложи край на лидерството и месиянството, което води до това, че Министерският съвет се превръща в по-важен от парламента.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви