Нидерландия възобновява насоките за работа от дома поради нарастващия брой заразени с COVID-19 само седмици след отменянето им. Това заяви холандският премиер Марк Рюте в парламента в сряда, цитиран от „Ройтерс“. Препоръката да се работи от вкъщи обаче не е задължителна и се отнася само за хора, които могат да го направят.

Миналия петък Нидерландия отново въведе ограничения за барове, ресторанти и нощни клубове, за да спре разпространението на вируса сред младите хора. Повечето мерки за блокиране бяха отменени на 26 юни, тъй като ускорената ваксинация срещу COVID-19 рязко намали инфекциите.

Парламентът беше отзован от лятната ваканция за специален дебат относно шесткратния скок на инфекциите, който в сряда се издигна над 10 000 за 24 часа за първи път от половин година.

„Връщаме се към старите съвети“, каза Рюте, цитиран от новинарския портал NU.nl, пред депутатите в сряда. Нидерландското правителство отмени всички многодневни фестивали и събития с големи тълпи като част от ограниченията, наложени до 14 август.

След разхлабването на мерките случаите скочиха до 7000 дневно.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви