Добро утро!
Започва един прекрасен ден

Добро утро в четвъртък 15.07.2021

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 5,45ч. и ще залезе в 20.45ч. Температурата ще бъде между 20 и 28 градуса. Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е полусилен от изток със скорост 8,4 м/сек.

Късметче за деня

Ако нещо те прави много щастлив, улови енергията, задръж чувството, усещай го, сякаш момента е безкраен – така впрягаш силата на своето щастие, за да постигнеш исканото! Това е играта. Това е забавлението. Това е радостта да твориш живота си.

Събитията на този ден

1099 г. – По време на Първия кръстоносен поход приключва обсадата на Йерусалим, при която кръстоносците успяват да проникнат в града.
1240 г. – Състои се Битката при Нева, в която новгородската армия, водена от Александър Невски, нанася тежко поражение на шведските сили.
1410 г. – Състои се Битката при Таненберг между обединените сили на Кралство Полша и Великото литовско княжество и войските на Тевтонския орден.
1669 г. – Регистрирано е най-голямото изригване на вулкана Етна.
1799 г. – Френски войници откриват Розетския камък в пристанището на египетския град Розета.
1895 г. – Бившият министър-председател на България Стефан Стамболов е съсечен в центъра на София и 3 дни по-късно умира от раните си.
1954 г. – Състои се първият полет на първия американски пътнически лайнер – Боинг 707.
1965 г. – Константинос II е принуден да подаде оставка от поста министър-председател на Гърция.
1966 г. – Подписва се Българо-съветска спогодба за изграждане на атомна електрическа централа в Народна република България.
1997 г. – В Маями, Флорида, серийния убиец Андрю Кунанан застрелва италианския моден дизайнер Джани Версаче пред дома му.
2004 г. – Христо Стоичков е назначен за треньор на Националния отбор по футбол на България.
2006 г. – След 2 години прекъсване се провежда традиционният фестивал Парад на любовта в Берлин.
2010 г. – Аржентина става първата държава в Латинска Америка, която официално разрешава еднополовите бракове.

Рожден ден

1606 г. – Рембранд ван Рейн, холандски художник († 1669 г.)
1724 г. – Мария-Франциска фон Зулцбах, германска благородничка († 1794 г.)
1737 г. – Луиза Френска, френска благородничка († 1787 г.)
1823 г. – Александър фон Хесен-Дармщат, германски принц († 1892 г.)
1854 г. – Васил Радославов, министър-председател на България († 1929 г.)
1864 г. – Стоян Топузов, български военен деец († 1913 г.)
1887 г. – Кирил Шиваров, скулптор и архитект († 1938 г.)
1892 г. – Янко Анастасов, български художник († 1958 г.)
1919 г. – Айрис Мърдок, британска писателка († 1999 г.)
1923 г. – Бинка Желязкова, български режисьор († 2011 г.)
1951 г. – Георги Балабанов, български актьор
1952 г. – Тери О’Куин, американски актьор
1956 г. – Джо Сатриани, американски рок китарист
1960 г. – Александър Донев, български музикант
1960 г. – Ана Харламенко, молдовски журналист и политик
1961 г. – Форест Уитакър, американски актьо
1966 г. – Петър Михтарски, български футболист
1967 г. – Адам Савидж, американски водещ
1969 г. – Анатоли Нанков, български футболист
1970 г. – Цветан Гашевски, български спортист
1970 г. – Юлиан Вергов, български актьор
1971 г. – Александър Делчев, български шахматист
1973 г. – Иван Бърнев, български актьор
1975 г. – Гео Чобанов, български оперен певец
1976 г. – Каролина Шути, австрийска писателка
1979 г. – Александер Фрай, швейцарски футболист
1984 г. – Живко Миланов, български футболист
1992 г. – Кохару Кусуми, японска певица (Morning Musume)

Празник

На този ден имен ден празнуват: Владимир, Влади, Владимира, Влада, Владо

Православната църква чества Св. княз Владимир – той е известен с покръстването на Киевска Рус през 988. Животът му има два периода- езически и християнски. Като езичник е жесток, отмъстителен и порочен, извършил множество престъпления.
Преди кръщението си ослепял.

В християнския период извършва просветителска дейност, укрепва християнската вяра. Умира на 15 юли 1015 година.

Хороскоп

Овен

Много подходящ ден за извършване на делови операции, особено ако предприемате нещо, което е нужно на други хора, или ако действате паралелно с друг човек, компания или колектив.

Отлично време и за оформяне на документи, особено ако се касае за получаване на разрешения, права или пропуски.

Това е прекрасен период за започване на бизнес в сферата на търговията, информационното обезпечение, техниката, както и за стартиране на иновационни процеси в най-различни области.

Срещите, преговорите, сделките и обмена обещават да станат продуктивни. Възможно е възобновяване на връзка с предишни партньори.

Телец

Нима в живота Ви няма друго освен любов, мечти за любовта и планове, свързани с любовта? Не сте ли зациклили прекалено на този аспект в живота?

Звездите Ви съветват през този ден да обърнете внимание на нещо друго: приятелство, хоби, професия… Това повече ще Ви хареса. На това любовта с нищо няма да попречи

Близнаци

Не лош ден за онези, които са в състояние да се придържат към график. Именно в спазването на по-рано създадени планове се крие ключа на успеха в професионалната сфера.

Колкото по-малко експериментирате и импровизирате – толкова по-добре. Възможни са трудности в общуването, даже с хора, които отдавна и добре познавате.

Точно за това става безсмислено обсъждането на някакви сериозни въпроси: тоя ще доведе само до разногласия и обиди. Вечерта са възможни неочаквани визити, които ще Ви развълнуват.

Рак

Днес ще си дадете сметка, че вашия човек не е напълно такъв, какъвто сте си го представяли.

Нито е по-добър, нито е по-лош – просто е различен. Постарайте се да разберете и приемете това колкото се може по-бързо, защото иначе разочарованието може да се окаже много силно, а и несъвместимо със съвместния живот.

Лъв

Там, където другите скучаят, пред Вас се открива простор за творчество. Възможно е да разнообразите утрото си, слушайки аудиоуроци „Научете италиански за три седмици”. Или ще забележите, че оранжевите връзки видимо освежават старите Ви маратонки.

Или пък ще изрисувате сивата клавиатура на каренца, възползвайки се от червения лак за нокти? Да, с Вас е весело и по този въпрос просто не може да има две мнения. И не е възможно да Ви се попречи, да прекарате отлично времето си!

Дева

Предстои ден на светски развлечения и активно участие в събитията , привличащи вниманието на публиката. Следва да се държите много предпазливо: сплетниците ще се възползват от всеки Ваш пропуск, за да нанесат удар по Вашата репутация.

Днес слуховете се разпрстраняват с фантастична бързина. Постарайте се да прекарате по-голяма част от времето си със семейството.

Може да се наложи да потърсите помощ от представителите на по-старото поколение. Ако сте на средна възраст, може да Ви зарадват новини, получени от порасналите деца.

Везни

Днес Вашия любим човек ще бъде в недоумение, каква изненада му готвите, за да стане живота Ви още по-ярък, радостен и наситен. Затова продължавайте, без да се страхувате от каквото и да било .

Още повече сюрпризът трябва да бъде обменен! Само че не се знае, дали всичко ще върви по плана?

Скорпион

От всички страни ще усетите свеж полъх. Това ще Ви даде необходимото спокойствие, провокирайки едновременно с това присъщото Ви любопитство.

Настъпило е отлично време – животът Ви просто гъмжи от свежи идеи, нови хора и даже необикновени приключения. Изследвайте всичко, което Ви попадне.

Ако имате влечение към необикновени хора и екзотични места, сега ще имате отлична възможност да ги изучавате. Задавайте интересуващите Ви въпроси и търсете скрит смисъл във всеки отговор.

Стрелец

Отношенията с близките хора днес ще Ви зарадват. Приятелите ще бъдат радостни да Ви помогнат във всяко начинание и ще Ви подкрепят. Вероятно е разрешаване на проблем, свързан със здравето, което Ви е тормозело в последно време.

Избягвайте грешки с документи , за да не се получи бърканица в официалната документация. Бъдете по- внимателни, ако сте решили да поработите.

В отношенията с близките роднини ще цари пълна хармония и може да си организирате семейни мероприятия.

Козирог

Не всичко, което блести, е злато…. Предлагат Ви нещо, което предизвиква у Вас неприятни усещания? Това предложение Ви изглежда неоправдано или неетично? Изглежда е точно такова, и най-разумно от Ваша страна би било, да се откажете от него.

Ако пък не сте уверени, консултирайте се с надежден източник, чийто съвети в миналото не са Ви подвеждали. Само се убедете, че и в този случй човекът ще разсъждава безпристрастно.

В професионалната Ви дейност може да се появи сериозна работа, която ще се отрази негативно на Вашето самочувствие. Времето е благоприятно за съставяне на различни документи, отнасящи се до финансите и професията Ви.

Водолей

Не се страхувате да рискувате в името на това, в което вярвате. Например ако мислите че Вие и някакъв човек има шансове да се окажете свъразни с доста особени чувства, няма да се страхувате, рискувайки се да бъдете в неловка ситуация, да му кажете това.

Разбира се, не винаги печелите в казиното на живота, но от време на време Ви се пада джакпота.

Риби

Хубав ден за решаване на важни парични въпроси и инвестиции. Прекрасните семейни и романтични отношения ще Ви създадат широк поток от жизнена енергия. Старайте се да използвате свободното си време за задълбочено изучаване на научни или философски въпроси, или се заемете с медитация.

Източник: https://lamqta.com/

Какво да прочетем

Вечерно кафе
Едно кафе в Рим е достатъчно, за да се влюбиш. Но за да обичаш – необходими са две: сутрешно и вечерно…

Вечерно кафе в Рим
Автор: Диего Галдино

Масимо е собственик на малко кафене в сърцето на Рим. Клетвата му за красива и вечна любов не е достатъчна да убеди французойката Женевиев да остане, а той не иска за нищо на света да напусне любимия град и кафенето с клиенти-приятели-близки…Така идва моментът да си кажат сбогом и всеки да продължи по своя път…

Изминали са две години. Много неща са се променили в живота на Масимо, но той още не може да забрави зеленооката парижанка – всяка вещ в дома му, всяка звезда на нощното небе над Рим му напомнят за нея. В кафене „Тибери“ също са настъпили промени – няма ги някои от любимите клиенти, дошли са други. Само атмосферата е останала същата – уютна и топла, с шеги, клюки и закачки сред аромата на кафе.

Докато един ден, като дежавю, в кафенето не влиза момиче. Масимо първо чува гласа – топъл, ясен, весел, и е очарован, а после среща и усмивка, която може да изпревари светлината на утрото. Мина идва от Верона, за да работи в бутиков магазин в центъра на града. Младата жена търси известното заведение, където се приготвя най-доброто кафе с нутела в Рим.

Масимо е объркан, смутен и поразен от дълбоките й сини очи… И отново има желание да сътвори уникална рецепта: най-фантастичното кафе – специално за нея! Това е първото от много кафета – сутрешни и вечерни. И началото на много споделени красиви залези и романтични кътчета, известни само на истинския римлянин.

Когато обаче Масимо е готов за нещо повече, миналото пристига неочаквано. И го заставя да направи своя избор – на кого да дари сърцето си? Защото то е едно и той може да го даде само на жената, която ще остава всяка вечер с него… завинаги!

Виц

– Тате, ти в училище ходил ли си?
– Ходих моето момче!
– А в тоалетната, с приятели пушихте ли трева?
– Пушихме ами как без това!
– А водка пихте ли?
– И водка и коняк!
– И учителите по физическо и трудово не ви гониха?
– Е как ще ни гонят. Ние и тях черпихме!
– Тате, айде повече не води приятелите си в моето училище!

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви