Древен текст ни описва като деца на богове
Древен текст ни описва като деца на богове

Много хора вярват, че чудотворният еволюционен скок водещ до това, което човешкия вид е днес, прилича повече на трудоемка работа на генно инженерство. А не на естествен еволюционен процес. Изненадващият факт е, че има много древен текст, в който се говори за създаването на човечеството. Той се отнася за времето когато няколко „същества“ сътворили човечеството. Като за събитието се споменава и в Библията.

Напреднали култури като шумерските процъфтявали, без дори да оставят следи от последователни етапи на еволюция. И показвали прогресивно културен, архитектурен или математически пробив в своята история.

В относително кратък период от време, „първобитният човек“ се появява буквално от нищото,

създавайки огромни империи, напреднали цивилизации, които постигат невъзможното, като се оказват много по-развити отколкото това, което историята ни твърди.

Произходът и действителната причина за нашето съществуване са записани от нашите предци, преди хиляди години, когато древния човек сочи към звездите – към Орион, Сириус и други съзвездия, от където според тях са дошли боговете – напреднали създания, които се намесват пряко и косвено в процеса на еволюцията на човешките същества.

В книгата „Битие“ е описано, как е започнало сътворението на човека:

На шестия ден:

… 25 Бог създаде земните зверове според видовете им и добитъка според вида му, както и всичко, което пълзи по земята, според вида му; и Бог видя, че всичко това е добро. 26 И Бог каза: „Да създадем човек по Нашия образ, по Наше подобие; и нека да му поверим рибите в морето, птиците и добитъка и цялата Земя и всяко животно, което пълзи по земята.

27 И Бог създаде човека по Своя образ, създаде мъж и жена …
Важните слова за нас са: „Да създадем човека по Нашия образ и подобие…“

Кои са „Те„, които са създали човека по „своя“ образ?

Възможно е в шумерските текстове Адам да е резултат от процедура, която мнозина тълкуват като ин витро оплождане или е плод на генно инженерство от древността. Ами ако генетичният модел са боговете Енки, сестра му Нинхурсаг и Нингишзида?

Тези същества, които са създали човечеството са посочени в друг древен текст –

Попол Вух, като „Творецът, Създателят, Творецът, Пернатата Змия, Те-които-създават, Те-които-дават живот на човека, и се носеха над водата като изгряваща светлина.“

„Нашата работа и труд са постигнали своята цел. Земята се покрива с различни форми на живот и живи същества. И Създателят и Творецът казва на животните: „Кажете сега Нашето Име!“ Но животните не могли да говорят като човек. Тогава техните създатели казали: „Нашата слава все още не е съвършена, тъй като вие не можете да ни назовете. “

Този древен текст споменава няколко пъти местоимението „ТЕ“. Може би след като се разбрали, че животните не могат да споменават славното им дело, „ТЕ“ решили да създадат човека по свой образ и подобие, за да може той да разказва какво са направили за съществуването на нашата Земята, в този й образ и да слави имената им…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви