Слави Трифонов
Слави Трифонов

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви приоритетите на правителството, което ще бъде съставено от политическата сила.

Сред тях е подаването на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция и сътрудничество с НАСА.

Ето и приоритетите:

Построяване на необходимия брой детски градини, независимо дали са 50, 60 или 100. Колкото трябва, токова. Тя ще поемат всички деца без места в София, областните центрове и други градове на страната.

Построяване на чисто нова детска болница.

Закупуване на хеликоптери за медицински и спасителни цели. Концесиониране и построяване на всички останали магистрали – АМ „Хемус“ – Ботевград, Видин, Велико Търново, Русе; АМ „Черно море“ от румънската до турската граница през Варна и Бургас.

Закупуване на до 1 млн. таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели и предоставяне на необходимия софтуер на системата на образованието.

Стартиране на приватизацията за ББР. 51% мажоритарен пакет на стратегически инвеститор, 49% през Българската фондова борса.

Рязко подобряване на прозрачността при обществените поръчки. Изкореняване на порочната практика милиарди левове да се харчат от държавни структури без конкурсни процедури. Изкореняване на порочната практика милиарди да се плащат авансово на изпълнители. Изкореняване на порочната практика редица ремонти да се представят за аварийни, с цел заобикаляне на Закона за обществените поръчки. Въвеждане на решаваща мярка – преобладаващо участие на външни членове и наблюдатели в оценителни комисии.

Извършване на бързи съкращения в държавната администрация. Въвеждане на дигитализация на услугите.

Въвеждане на мажоритарен вот, електронно гласуване, партийна субсидия от 1 лв.

Закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура.

Ускорено изграждане и пускане в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция.

Потвърждаване на заявлението за членство на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозоната, шенгенското споразумение. Подаване на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция, тъй като само България не членува там. Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена, първите български астронавти в НАСА. Ще направим всичко възможно към тях да се присъедини и северномакедонски астронавт.

За да не гледаме надолу в земята от срам, което правим напоследък, а за да гледаме нагоре към звездите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви