Време
Слънце и време за плаж

Краят на тази седмица ще е слънчев и горещ. В петък термометрите ще се колебаят в интервала 30-36 градуса, а над източните райони – до 28. С най-високи стойности на северозапад, по долината на река Струма и в централните области на Южна България.

Север-североизточен вятър ще задържа температурите на изток малко по-ниски спрямо останалата част на страната. Незначителни превалявания с гръмотевици са възможни на изолирани места около планините следобед и вечерта.

Около крайбрежието денят ще бъде слънчев със следобеден вятър, без валежи и с дневни температури между 26 и 29 градуса.

Морската вода е с температура 23-24 градуса с максимална височина на вълните до около 1 метър и половина, по-видимо по откритите на североизток плажове.

В планините са възможни изолирани незначителни летни превалявания с гръмотевици в масивите на Югозапад и западната половина на Стара планина. В топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят между 17 и 23 градуса.

В събота и неделя резки промени във времето не се очакват. В неделя късно следобед и през нощта ще превали на юг от Бургас. Повече облачност и следобедни валежи с гръмотевици ще има в Югозападните райони. Температурите ще са над 30 градуса в горещата част на деня. Следващата седмица ще започне със слънчево и горещо време с повишаващи се всеки ден дневни стойности на термометрите.

В понеделник и вторник ще има повече облаци над планините. В планинските райони са възможни слаби валежи. Ще бъде топло с летни температури от 33 до 38 градуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви