Ако вашата емпатия е силна, вие сте в опасност

Емпатията е способността да разпознавате и усещате емоциите на другите. Емпатите често поглъщат болката и страданието на хората около тях, като това може да им се отрази негативно. Ако вашата емпатия е силна, вие може би сте в опасност.

Ето начини да се предпазите от отрицателното въздействие на другите хора:

Не забравяйте, че не можете да удовлетворите всички.
Ако някой се оплаква от вас, не се опитвайте да угодите на този човек. Той ще черпи енергия от вас и ще ви кара да зависите от неговото мнение.

Не всеки ви харесва – това е нормално. Обичайте себе си преди всичко и ще създадете силово поле, което ще ви предпази от мнението на другите хора.

Също така не забравяйте, че не можете да промените всичко. Не правете това своя мисия. Понякога най-доброто, което можете да направите, е просто да не поглъщате енергията, с която хората ви заливат.

Внимателно допускайте други хора в живота си.
Вашето тяло, ум и непосредственото ви обкръжение са вашият храм. Кого ще поканите? Това отворена покана ли е? Трябва ли хората да избършат краката си, преди да влязат, или е нормално да вкарат мръсотия в душата ви?

Щедростта е прекрасно качество, но има фина линия, която трябва да се спазва, така че да не ви тъпчат. Научете се да казвате “не” и да се чувствате добре със себе си.

Не обръщайте внимание на негативните хора.
Паразитът се нуждае от някой друг, за да оцелее. Когато обръщате внимание на другите, им отдавате енергия.

Ако енергийните вампири крадат вашите мисли, те намаляват енергийния ви запас.

Някои хора изхвърлят отрицателната енергия върху вас и след това търсят нова жертва.

Умението да слушате е нещо страхотно, но отново трябва да има граница, която не бива да се преминава. Представете си, че някой ви разказва своите лоши събития на работа или в отношенията си. Всички тези емоции могат да ви изцедят и да променят живота ви към по-зле.

Обичайте себе си, спрете хората или им кажете, че не сте готови да ги слушате точно сега. Спрете да абсорбирате токсичната им енергия.

Излезте сред природата.
Излезте сред природата, медитирайте, релаксирайте и дишайте. Пречистете душата си и се упражнявайте. Дишането стимулира кръвообращението в организма и помага да се предотврати усвояването на енергия от хората около вас. Разходете се уверено, дръжте главата си високо вдигната и не позволявайте на никого да разваля настроението ви.

Поемете отговорност за вашите мисли и емоции.
Това, което чувствате, е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща хора в нашия живот, за да ни изпита.

Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете как вашите мисли или очаквания се проявяват в ситуация, която ви притеснява. Ами ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание? Веднага щом поемете отговорност за реакциите си, вие издигате себе си на по-високо ниво.

Създавайте ситуации, които увеличават енергийното ви ниво. Чувствате се добре около този човек? Този човек близък ли ви е? Отлично!

Защитата от чуждата енергия започва с любовта към себе си. Не забравяйте, че заслужавате щастие и мир. Нормално е да кажете “не” и само вие сте отговорни за енергийното си състояние.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви