Седемнадесет картини, изобразяващи различни проявления на женската красота, представя в своята изложба „Многоликата“ художничката Стела Янева.

Посетителите на галерия –музей „Георги Баев“ могат да разгледат нейните три графики и четиринадесет картини с акрилна живопис до 14 юли.

Стела е създавала женските образи от този цикъл в продължение на около две години и ги е подредила в първата си изложба, за да срещне хората със своето изкуство и да сподели с тях своя начин на възприемане на света.

Авторката призна, че е получавала вдъхновение най-вече от своето семейство, близки и приятели. Всички свои усещания тя е изобразила в своите картини.

Стела Янева е възпитаничка на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен и е завършила „Интериорен дизайн“ в Пловдив.
Една от картините от изложбата беше разиграна на търг сред гостите на събитието. След кратко наддаване платното стана притежание на морския капитан Георги Колев.

Събраните средства бяха дарени на родителите на малката Джули, за да бъдат използвани за рехабилитация и занимания при логопед на детето, което се бори с ДЦП – спастична квадрипареза.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви