Две актуални теми повдига общинският съветник от СДС-Бургас Станимир Апостолов. Той е входирал питания до зам-кмета по „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ в Община Бургас инж. Чанка Коралска.

В първото настоява за отговор предвижда ли Общината подмяна на водопровода и доизграждане на канализацията в село Маринка? И в случай, че отговорът е положителен – в какъв времеви порядък?

Питането е мотивирано от факта, че през последните години Община Бургас предприе ясна политика за развитие на ВиК инфраструктурата на нейна територия. В големите съставни селища на територията на общината беше изградена съвременна ВиК мрежа.

Някак си откъснато от този процес остава село Маринка, въпреки че през последните 25 години то се утвърди като привлекателно място за живеене за стотици млади семейства, включително и от чужбина. В горната част на селото хората почти нямат вода, заради слабото водоподаване.

Доста често има аварии, а после водопадаването се възстановява до няколко седмици и качеството ѝ е много лошо. Честите авари са причина и за лошата пътна настилка в Маринка.

Жителите на селото настояват за подмяна на водопровода и доизграждане на канализацията, за да могат да консумират качествена вода, за която заплащат по 3 лева на кубик.

„Пробите на водата в Маринка, направени от РЗИ-Бургас, показват, че тя е качествена, но местните жители са категорични, че не е годна за пиене. Затова са изпратили проби и до лаборатория в Испания, като се очаква тези дни да излязат резултатите“, обосновава се Станимир Апостолов, който е и общински председател на СДС-Бургас.

Второто му питане е свързано с осветлението на бургаската ул. „Св. св. Кирил и Методий“.

„Преди броени дни беше пусната за движение обновената ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в централната градска част на Бургас. Тя придоби много съвременен вид и заедно със съседните улици „Гурко“ и „Рилска“ прави лесен и приятен достъпа от центъра на града до Морската градина. Един голям недостатък се явява неподмененото улично осветление.В тази връзка отправям питане предвижда ли Община Бургас подмяна на уличното осветление на улица Св. св. „Кирил и Методий?““, пише Апостолов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви