Метлата не е само транспорт на вещици

Как тя може да помогне да изчистите къщата си от негативна енергия? В европейската магия метлата не е само въздушен транспорт за вещици, а преди всичко е символ на комфорт и семейно благополучие. Нейните свързани снопчета са знак за единството на семейството. Когато те започнат да се разпадат, това е предвестник на потенциален конфликт.

От такава метла трябва незабавно да се отървете. За да не може вашия дом да бъде напуснат от благополучието, трябва поне от време на време да метете с метлата, а не само да включвате прахосмукачката, пише Другите новини.
Метете винаги в посока към прага. Като съберете боклука на купчина, не бързайте да го изхвърляте: зад метла често се крие разтревоженият от почистването домашен дух, и вие рискувате да се отървете от него заедно с боклука.

Изчакайте половин час – нека духът се успокои и се премести на друго място. Ако сте си купили нова метла, не я носите веднага у дома – това може да донесе неприятности, макар и малки. Отначало преметете близо до мястото, където е направена покупката, и си пожелайте си нещо , свързано с вашето семейство. То непременно ще се сбъдне, но с уговорката, че не сте прекалено алчни.

Метлата може да се използва и като защитно средство. Вземете две еднакви чисто нови (това е задължително условие) шевни игли, свържете ги на кръст и ги пъхнете в метлата.

Тогава я сложете до входната врата с дръжката надолу – и метлата ще защитава вашия дом, разпръсквайки външната негативна енергия преди да ви нанесе вреда. Тези, които имат кошмари, е препоръчително да поставят метла над леглото си.

Не истинска, разбира се, а малка сувенирна метла. Но с нея преди това трябва да се измете малко пода, а след това поставете в нея кръст от шевни игли.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви