Германецът Михел Ашенбренер от отбора на „Металтехник“ спечели предпоследния четвърти етап в тазгодишното 68-о издание на колоездачната Обиколка на България.

21-годишният Ашенбренер спечели финалния спринт в Бургас по 108-километровото трасе. Втори финишира полякът Якуб Муриас от „Востер“, а трети се нареди Андреа Бианкалани (Италия) от „Граняно“.

Имануел Щарк (Германия) от „Металтехник“ завърши в основната група и запази жълтата фланелка на лидер в състезанието. Той има аванс от 34 секунди пред сънародника си Георг Щайнхаузер от „Тирол-КТМ“ и от 49 секунди пред третия Оскар Пелегри (Испания) от „Електро Европа“.

По-рано, в първия ден от Обиколката в индивидуалния старт по часовник около храм-паметника „Александър Невски“ в София, с дължина около 1 километър, Михел Ашенбренер се класира втори.

Друг германец – Старк от немския отбор Team P&S Metalltechnik, пък спечели втория етап. Германецът бе най-бърз по 113-километровото трасе от Пловдив до Троян

Победителят в Обиколката на България за 2021 година ще бъде определен в понеделник, 5 юли, в последния 188-километров етап от Карнобат до Габрово.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви