Няма риск Община Бургас да бъде засегната по някакъв начин, било то финансов, икономически или репутационен, от наложените от САЩ санкции „Магнитски“.

В това са категорични от местната администрация в свой отговор на питане от страна бургаски общински съветник.

На следващ въпрос дали е направена проверка за евентуална свързаност на общински фирми, контрагенти и партньори, които биха попаднали в обхвата на санкциите, от общината отговорят, че по искане на Министерството на финансите, местната администрация е предоставила пълна информация, съобразно изисканите данни за всички сключени договори за периода 2017, 2018, 2019, 2020 и до май 2021 г.

Копие от решение номер 401 на Министерски съвет е изпратено и на представителите на общинските дружества и предприятия за съдействие на контролните органи.

Единодушно е становището на представителите на централната администрация, че условията и реда за налагането на санкционен акт, издаден от чужда юрисдикция, следва да се уреди със специален закон, приет от Народното събрание.

За предотвратяване на негативните последици на наложените от САЩ санкции, общинските търговски дружества следят и спазват разпоредбите на правителството.

В случай, че бъдещ конрагент попадне в публикуването списъци, то ще се уведомят съответните органи„, каза зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви