Ерата на Бойко Борисов в управлението на България свърши. „Изправи се! Мутри вън!“ ще сме част от бъдещето управление на страната, което ще се обърне към хората и техните проблеми.

С тези ясни послания се изправиха днес Живко Табаков, Мая Манолова, Татяна Дончев, както и останалите кандидати за народни избиратели от бургаската листа на „Изправи се! Мутри вън!“, пред своите симпатизанти в града ни.

С колегите от „Изправи се! Мутри вън!“ осъзнаваме, че не само имаме цели, но и да извървим един важен път. Дни преди изборите заставам пред вас с високо вдигнато чело, защото почти всички ангажименти, които си бяхме поставили като задачи в 45-тото Народно събрание, ние ги изпълнихме. Върнахме 100 000 лева от субсидията, която получи „Изправи се! Мутри вън!“. Направихме и ревизия и положихме началото на края на ерата Борисов„, каза водачът на бургаската листа Живко Табаков.

Той изрази увереност, че „Изправи се! Мутри вън!“ са на прав път, защото той вижда доверието, което от коалицията получават от всички хора, с които се срещат. Той призова симпатизантите и съмишлениците на „Изправи се! Мутри вън!“ не само да гласуват за тях на 11 юли, а и да го направят така, че коалицията да бъде сред водещите политически сили.

Хората усещат, че промяната е необратима. След 11 юли ще има живот и управление без ГЕРБ, без премиер Борисов, без натиск, без рекет, без мутри. Изборите в Благоевград показаха, че когато има машини и няма фалшификации на протоколи, когато полицията не опъва чадър на купувачите на гласове, ГЕРБ не само не са първа политическа сила – те са трета! На 11 юли ще стане ясно как досега Борисов е печелил избори – с пари, с измами, с шантаж, с купуване на гласове. Едва ли има някой съгласен мутри да правят изборите, мутри да определят живота ни, мутри да казват какво да работим, мутри да определят бъдещето ни, мутри да гонят децата ни от България„, каза от своя страна Мая Манолова.

Тя бе категорична, че да се изгонят мутрите вече не е достатъчни решение, защото хората очаквали „Изправи се! Мутри вън!“ да бъде част от стабилно мнозинство, както и правителство, което да застане на страната на гражданите.

Уверена съм, че с „Има такъв народ!“ и „Демократична България“ ще направим такова правителство. Правителство на почтените и отговорните, както и на хората с опит. Ще изгоним „калинките“, ще върнем достойнството на хората в администрацията, ще върнем държавността и почтеност в държавата. Ще се наложи и някои от институциите да бъдат преосновани и разформировани„, каза още тя.

Вторият в листата Драгомир Ошавков сподели от своя страна, че 45-тото Народно събрание действително имало кратък живот, но към него можело да се приложат думите: По делата ще ги познаете!.

„Изправи се! Мутри вън!“ бяхме най-малката, но най-работоспособна група. Едно от най-стойностните неща, които свършихме бе учредяването на „Комисията Мая Манолова“, която се занимава с ревизията на управлението на ГЕРБ. Така се преодоляха страха от хората на репресиите на бившите управляващи. Комисията ще продължи своята работа и ще има още разкрития от нея, които са важни за разграждането на системата Борисов„, каза Ошавков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви