Трийсетина бургазлии, живеещи и работещи на бул. „Демокрация“, се събраха днес на протест, с който изразиха недоволството си от извършения ремонт на пътната артерия.

Те блокираха движението в едната лента и опънаха плакати с надписи: „Обезопасете булеварда!“, „Булевард Излагация“ и „Хората не шофират, а агонизират на зиг-заг по бул. „Демокрация“.

На мястото имаше и засилено полицейско присъствие, като униформените поставиха и прегради, с които насочваха трафика по обиколни улици.

„Запознах се позицията на Община Бургас и смятам, че доводите им са абсолютно неоснователни. Не мога да кажа, че са спазили всички законови изисквания и условия за безопасността на движението. Въздигнаха в култ здравето и безопасността на пешеходците, а за нас всички участници в движението са важни. Когато се паркира на тесните места пред Трета поликлиника, всеки шофьор вече е пешеходец и живота и здравето му не са гарантирани. Местата за инвалиди също са страшно тесни“ , каза един от организаторите на протест адвокат Красимира Астакова.

Тя допълни, че недоволните гражданите настояват да се проведе ново обществено обсъждане, на което да присъстват хора, които имат нужната експертиза. След това общината да намери решение за проблемите на хората, като премахне или преработи бус лентите.

Припомняме, че преди дни Община Бургас пусна и своята позиция свързана бул. Демокрация. Прочете я тук

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви