Плаж
Рекорди в туризма

В опит да спасят туристическия бизнес браншовите организации лансираха нова, нестандартна идея – Министерството на здравеопазването да разреши на чужди граждани да идват в България за безплатна ваксинация.

Предложението е на Националния борд по туризма, който смята, че по този начин ще се стимулира чужденци да идват на почивка у нас, да ползват услугите на туроператори, хотелиери, ресторантьори и транспортни фирми.

„Средствата за ваксините ще се върнат в държавата ни през туризма и платените данъци, вследствие на ползваните услуги от чуждите туристи“, смятат от НБТ. И припомнят предупрежденията на здравните власти за опасност от изхвърляне на ваксини заради слабия интерес на българите.

“След като България и всички ние сме платили с нашите данъци дозите, предлагаме те да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния туризъм, вместо да отидат в кошчето”, заяви д-р Полина Карастоянова, Изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

От НБТ посочват, че подобна практика вече се прилага в Сърбия, Сан Марино, Абу Даби (ОАЕ).

Включването на България можело да доведе туристи от Западна Европа, като Германия, Франция, Испания, Италия, където все още се бави ваксинирането заради по-големия брой на населението.

Също така и от съседни страни като Северна Македония, Турция, Румъния, но може да се предлага и на гостите от Украйна, Молдова, Русия и др.

Националният борд по туризъм предлага още Министерството на туризма да организира рекламна кампания за ваксинационния туризъм на чуждите пазари след приемането на мярката.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви