Най-големите германски туроператори, туристически агенти и чартърни превозвачи са на посещение в България, за да се срещнат със свои партньори и да се убедят на място в качеството на продукта, който предлагаме.

Срещата, в която участва и служебният министър на туризма Стела Балтова, се провежда в курорта “Златни пясъци”.

Страната ни отговаря на всички противоепидемични изисквания, което гарантира безопасната почивка на туристите от Германия, категорични са представителите на водещите германски туроператорски компании.

Водещите германски туроператорски фирми очакват броят на туристите, които ще изберат почивка по българското Черноморие, да достигне 30 до 40 процента от нивата през 2019 година. Тогава близо 770 хиляди германци са посетили страната ни.

“От три седмици усещаме позитивен тренд в записванията и смятаме, че в оставащата част до края на лятото ще имаме засилена тенденция, благодарение и на това събитие”, заяви Лука Пиконе Киодо, директор „Дестинации” на туроператорска компания.

Основната чартърна авиокомпания на германския пазар, която превозва туристи към България, е готова да увеличи полетите до страната ни.

“Към момента ние планираме около 50 000 пътници, като се има предвид, че май и юни полетите на практика бяха спрени. В случай, че интересът към България нарасне, ние сме достатъчно гъвкави, за да реагираме, така че да увеличим капацитета си за превоз до 60,70 000 пътници”, коментира Диерк Берлингхоф, член на борда на директорите на чартърна авиокомпания.

Такава среща се провежда за първи път и тя е в подкрепа на имиджа на страната ни, а от този имидж се нуждаем най-много, каза министърът на туризма Стела Балтова. Германският пазар е изключително важен за туристическия сектор у нас и ние правим всичко възможно да привлечем потенциалните туристи, допълни министър Балтова. Тя припомни, че България вече трайно е в зелената зона на картата на Европа.

“България е една отлична дестинация за здравен туризъм, за СПА туризъм, за балнеология. Това, което за всички е необходимо по отношение на нашето възстановяване. Обсъдихме включително и въпроси, свързани с пенсионните фондове и здравните каси в Германия. Затова, че например, България е далеч по-конкурентноспособна дестинация от някои други дестинации, с които те работят”, каза Балтова.

Това лято в страната ни ще почиват предимно семейства с деца от Германия. Всички техни очаквания по отношение на противоепидемичните мерки в българските курорти са изпълнени, категорични са участниците в срещата.

“Със сигурност семейства с деца ще бъдат основните туристи, които ще дойдат в България. Българските хотели адекватно могат да отговорят на очакванията им да предложат висококачествен продукт. Смятам, че това лято семейният, не парти туризмът ще бъде определящ. Засега основната тенденция ще бъде лятна класическа почивка”, коментира Лука Пиконе Киодо.

“Ние като представители на авиокомпаниите, също и колегите туроператори, с голямо удоволствие и установихме, че противоепидемичните мерки, които се вземат в хотелите, са на необходимото ниво и гарантират изцяло безопасната почивка на нашите клиенти”, допълни Диерк Берлингхоф.

БНТ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви