ГЕРБ – Бургас, в коалиция със СДС, за пореден път залага на младите. Това стана ясно след старта на политическата кампания преди дни. В обновената листа са включени амбицирани хора, които са готови да защитават интересите на областта в Народното събрание.

Младите лица на ГЕРБ и бъдещи депутати са професионалисти в различни области на публичния и частния сектор. Сред тях има представители на местната власт, педагози, юристи, спортисти и други специалисти.

„Избрах ГЕРБ през 2006 г. Ръководството на партията повярва в мен. Подкрепи и много други млади хора в стремежа ни за промяна, за развитие и за по-добри политики. За мен най-важно е мнението на хората и откритият диалог с тях“.

Това са думи на добре познатата в областта Галя Желязкова, която през последните 4 години работи активно за развитието на двете общини – Средец и Сунгурларе. Галя Желязкова има натрупан опит като общински съветник в два мандата, след това е народен представител в 44-тото Народно събрание.

Огнян Станков, който развива своята дейност в областта на туризма, завършва финанси в свищовската академия. През студентските си години заминава за САЩ, където има възможност да остане и да се реализира там, но избира да се върне в родния Бургас.

„Градът ни се развива с бързи темпове и придобива все по-модерна, европейска визия. Ако погледнем Бургас преди управлението на ГЕРБ и сега, всеки ще види разликата! А тя е голяма. Това ме и мотивира да съм в листата на ГЕРБ-СДС, промяната е в нашите ръце.“, казва той.

Венелин Радев е следващото лице, което с богатата си експертиза има амбицията да допринесе за развитието на Бургас и региона. Той има дългогодишен опит в сектор „Топло и електроенергетика“.

От година е главен експерт в отдел „Строителство, озеленяване и енергийна ефективност“ към Община Бургас и участва активно в проекта на ФМ на ЕИП за подмяна на старото осветление с ново енергоефективно по 22 главни булеварда и улици. За себе си той казва, че е изпълнен с решителност и амбиция, да помага за развитието на Бургас и региона.

Ренета Тонич е завършила бакалавърска степен „Социология“ в Страсбург, Франция и магистърски степени по „Международни отношения“ и „Европейски науки“. Има две професионални специализации в Държавното училище по администрация на Република Франция (ENA), които придобива чрез стипендии от френското правителство.

„Обръщайки се назад, знам че взех най-правилното решение да се върна в родината си, за да провървя стъпките към професионалното си развитие тук.“, казва тя. Ренета притежава близо 15 години опит в публичната и местна администрации и по-скоро в областта на международното сътрудничество и управление на проекти, енергийната ефективност и спортната инфраструктура.

Борислав Киров е икономист, който има богата практика в областта на туризма. Неговите разбирания са в синхрон с тезата, че сега, както и в далечно бъдеще, висококатегорийният туризъм означава – природен, зелен, екологичен, иновативен и адаптиран към работното ежедневие. Той е разработил и защитил различни проекти по Програма „Фар“ в Германия.

Тодор Колев по образование е електроинженер с професионален опит в частния сектор. През мандат 2015-2019 г. е общински съветник от ГЕРБ в Бургас. Сега е териториален директор на ЦАО „Освобождение“, ж.к. „Славейков“.

„Надявам се, че чрез експертизата и опита си ще допринеса за по-модерната и сигурна инфраструктура в града ни. Ще бъда „посланик“ на добрите идеи на младите хора, които да намерят отражение в програмата за управление на ГЕРБ-СДС“, казва той.

„Хората вече ме познават като амбициозен млад човек. Като част от листата на коалиция ГЕРБ-СДС съм готова, с още повече хъс, да работя за осъществени инфраструктурни проекти, нови зони за игри и спорт, по-добри условия на живот и сигурност“, са думите на Анелия Иванова – юрист и общински съветник в Бургас.

Тя ежедневно работи за развитието на най-големия жилищен комплекс Меден рудник.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви