Кожен салон - не е зле, но...
Кожен салон - не е зле, но...

Кожен салон! Това безспорно, придава по-стилен и дори по-брутален вид на автомобила, но си има огромен брой недостатъци. Заради някои от тях дори си струва човек да се откаже от закупуването на автомобил, въпреки че подобен салон винаги се е считал за символ на престиж и е издигал собственика му в очите на останалите.

Така е още от времето, когато кожен салон са можели да си позволят само хора с по-високи финансови възможности.

Сега обаче тази екстра е много често срещана и не струва толкова много особено при автомобилите втора употреба. Времената обаче се променят и тя може да донесе повече неприятности на собственика на автомобила, отколкото ползи.

Качество на материала
Производителите не винаги използват естествена кожа за своите автомобили. По правило, това е изкуствена материя, която наистина изглежда чудесно на външен вид. Допирът до нея обаче не оставя най-приятните усещания у човека, а също така тя се износва много бързо, като се появяват одрасквания, напуквания и понякога дори дупки.

Нужда от поддръжка
Кожената тапицерия изисква постоянна поддръжка, като светлата кожа трябва да бъде почиствана редовно. Това се налага поне няколко пъти в годината, като е препоръчително да се използват специални препарати. В някои случаи може да се наложи и намесата на фирма за почистване, което пък струва пари.

Зависимост от температурата
Коженият салон е много зависим от температурата в автомобила. Крайно неприятно е да се седи върху кожа, дори тя да е естествена, в студено или горещо време. И тук не става въпрос само за човешко възприятие, а и за въздействието, което температурата оказва върху кожата в интериора.

Може да бъде опасна
Този тип тапицерия може да бъде опасна за здравето на човека. При рязко спиране на автомобила, особено при движение с по-висока скорост, пътникът може да се изпързаля и дори да падне от кожената седалка. Това се отнася най-вече за деца, които в повечето случаи се забавляват в подобни ситуации, но има сериозна вероятност да пострадат.

Дразнещи миризма и звуци
Има хора, на които звукът, издаван от скърцането на кожата в салона, никак не им е приятен и дори ги дразни. Не е сериозен проблем, но се срещат оплаквания от него, както и от мириса на нова тапицерия, който също не се харесва на някои хора.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви