Много дизайнери използваха така наречения „карантинен стил“ и добавиха към колекциите си аутфити от две части в материи като лен, памук и коприна.

А за лятото вече идват късите панталони или шорти, както и ризите с тричетвърти ръкав. Някои са с дизайн досущ като пижамите, само че в следващите месеци ще ги обличаме повече навън, отколкото вкъщи.

„Ризата е перфектният преход от облеклото, в което всички се озовахме по време на COVID“, казва пред TZR Ана Питейра, представител на австралийския лейбъл за спално облекло Blanca.

И добавя, че тя поддържа комфорта, но заедно с късите панталони в същия десен, внася по-голяма естетика на аутфита. Тя е на мнение, че някои могат да носят комплектите само лятото, но разделяйки ризата от панталонките, тя е вечна и може да се съчетава и с други неща.

Повечето ленени модели, предлагани на пазара, са едноцветни, но има и такива с принтове, предимно от сатен. А за по-прохладните вечери, определени марки са пуснали и ризи с дълги ръкави.

Онова, което е най-специфично от двете части, е че те не прилепват по тялото, а падат свободно – още една предпоставка за комфорт в горещите летни дни.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви